Canikli: "Bedelli Askerlik Söz Konusu...

Milli Savunma Bakanı Canikli, "Hükumetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil" diye konuştu.

23 Kasım 2017 - 11:41

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, hükümetin gündeminde bedelli askerlik ile ilgili bir konu bulunmadığını söyledi. Canikli, Rusya ile yapılan anlaşmaya dikkat çekerek "S400 füzelerinin nerede konuşlanacağı, ne zaman kullanılacağı ile ilgili tasarruf yetkisi Türkiye'de olacaktır. NATO sistemlerinden en büyük farkı da budur" değerlendirmesinde bulundu.

Askeri okulların kapatılmasının söz konusu olmadığının altını çizen Bakan Canikli, "Türk Silahlı Kuvvetleri harekat, askerlik ile ilgili konulara yönelsin, onun dışında ihtiyacı olan personel temini, lojistik sağlaması tedarik Milli Savunma Bakanlığı tarafından karşılansın. Bu ayrım doğru bir ayırım. Bu düzenlemeden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri özellikleri tam olarak tanımlanmış. Personel ihtiyacı belirleniyor. Personel ihtiyacı Milli Savunma Üniversitesi vasıtasıyla Bakanlık tarafından karşılanıyor. Silah sistemleri, diğer ihtiyaçları Milli Savunma Bakanlığı bunların kuvvetlerimizin talebi, ihtiyacı çerçevesinde karşılıyoruz" diye konuştu.

"GÜNDEMİMİZDE BEDELLİ ASKERLİK YOK"

Bedelli askerlikle ilgili olarak Canikli, "Şu anda hükümetimizin gündeminde bedelli askerlik söz konusu değil. Vakti gelen kardeşlerimiz, yükümlülükleri çerçevesinde bu görevlerini ifa etsinler. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde, mücadeleye zarar verebilecek bir düzenleme yapılması söz konusu değil, doğru da değil" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: MEDYA EGE
Bu haber 987 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()