AK Parti'de sıradışı kongre: Nefes kesen yarışta 9 yıllık başkan devrildi!

AK Parti'de kongre maratonu tam gaz devam ederken, Selçuk'ta sıradışı bir yarış yaşandı. Parti yönetimi mevcut başkan Yeşilçimen'le devam kararı alsa da Meclis Üyesi Başterzi de başkanlığa aday oldu. Başterzi nefes kesen yarışı kazanarak 9 yıllık başkanı devirdi ve ilçe teşkilatının yeni başkanı oldu.

24 Mart 2018 - 10:51

AK Parti'de Şengül'ün il başkanlığı görevine gelmesinin ardından kongre takvimi de işlemeye başlarken, değişim mesaisi de tamamlandı. Parti 14 ilçede mevcut, 16 ilçede de yeni başkanlarla yola devam kararı alırken bir yandan da kongreler yapılmaya devam ediyor.
 
Sandık bugün Selçuk’ta kuruldu. AK Parti yönetimi ilçe teşkilatına 9 yıldır başkanlık yapan Sema Yeşilçimen'le devam kararı alırken kongrede aday sürprizi yaşandı. Meclis Üyesi Osman Başterzi de adaylığını açıkladı.
AK Parti Selçuk Kongresi, divanın Başterzi'nin listesini kabul etmesiyle nefes kesen bir yarışa sahne oldu. Saatler süren seçim sonunda 202 oy alan Başterzi, AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı olurken, 180 oyda kalan Yeşilçimen 9 yıldır oturduğu koltuğa veda etti. 

DERDİMİZ BURADA BİRİNİ İLÇE BAŞKANI YAPMAK DEĞİL 
AK Parti İl Başkanı Şengül kongrede önemli mesajlar verdi. Şengül, “Bizim derdimiz burada birini ilçe başkanı yapmak değil. Önemli olan ‘kardeşim sen ne kadar samimisin?’… Bizim aldığımız kararlar yüzde yüz doğru dolmak zorunda değil. Ama biz kararlarımızı verirken istişare yaparız. Bundan sonra da gönüldaşlarıma düşen o kararın arkasında durmak ve canla başla koşturmaktır. Eğer hatamız varsa dönmesini biliriz” diye konuştu. 

TEŞKİLATA: SAMİMİ OLUN!
“Selçuk’ta ‘başarılamayacak’ denileni başardınız” diyen Şengül, “Belediye başkanımız 4 yıldır iktidarda. Bakıyorum Selçuk’ta bazen o kadar kısır çekişmeler içindeyiz ki. Burada bir vatandaşın gönlü kırılırsa, kapından dönerse ne kadar proje yaparsan yap olmaz. Proje yapacağız, üreteceğiz ama bizi oraya getireni kırmayacağız. Teşkilatıma sesleniyorum;  bırakın oy istemeyi. Samimi olun, insanları sevin. İnsanları yargılamayalım, onların gönlünü kazanalım. Eğer bunu başarırsak seçimi de, Selçuk’u da, İzmir’i de kazanırız. Ufak çıkarlar uğruna ülkümüzü bir kenara bırakırsak Selçuk’u kaybederiz. İzmir’i, Türkiye’yi kaybederiz. Türkiye’yi kaybedersek mazlumların umutlarını, hayallerini kaybederiz” dedi.

ÖRNEK OLALIM!
Selçuk Kongresi’nde iki adayın yarışacak olmasına da değinen Şengül, “Burada iki aday var. Herkes istediğine oyunu atsın. Olay istemiyorum. Diğer ilçelere örnek olalım. Disiplinsizlik karşısında kimseyi affetmem. Yumuşak olmamın yanında hemen sertleşirim. Partimizde disiplin esastır. Asla bunlardan taviz vermeyeceğiz. Bunu Selçuk’ta sağlayacağımıza inanıyorum. 6’ncı Olağan Kongremiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Gercekizmir
Bu haber 1212 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()