Ege Politik Spor Samsun’daki karate şöleninde Aydın rüzgarı: Kürsüye çıkmayı başardılar

Samsun’daki karate şöleninde Aydın rüzgarı: Kürsüye çıkmayı başardılar

Karadeniz’in ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda ter döken Aydınlı karateciler, sergiledikleri performansla madalya ve derecelerle evlerine dönüyor.

Samsun’daki karate şöleninde Aydın rüzgarı: Kürsüye çıkmayı başardılar

Samsun, 17-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında düzenlenen Spor Toto Ümit, Genç ve U21 Türkiye Karate Şampiyonası’na sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetenekli sporcuların kıyasıya rekabetine ev sahipliği yapan organizasyonda, Aydın’ı temsil eden karateciler elde ettikleri sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti.

Samsun’daki karate şöleninde Aydın rüzgarı: Kürsüye çıkmayı başardılar

Madalya gururu yaşattılar

Samsun’daki karate şöleninde Aydın rüzgarı: Kürsüye çıkmayı başardılar

Şampiyonada Aydın adına mücadele eden Irmak Mangi, Bayan U21 Kumite 55 kilogram kategorisinde gösterdiği üstün gayretle Türkiye üçüncülüğüne ulaşarak bronz madalyanın sahibi oldu. Aynı şampiyonada erkekler kategorisinde ise Ayberk Turantaş, U21 Kumite 60 kilogramda tatamiye çıktı. Zorlu rakipleriyle mücadele eden Turantaş, turnuvayı Türkiye beşincisi olarak tamamlayarak önemli bir tecrübe kazandı.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Samsun’da kenti başarıyla temsil eden sporcuları kutladı. Yapılan açıklamada, şampiyonada dereceye giren karateciler ve onların yetişmesinde büyük emeği olan antrenörler tebrik edilerek, sporcuların gelecekteki müsabakalarda daha büyük başarılara imza atmaları temennisinde bulunuldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız