Karşıyaka Spor Kulübü’nde yeni dönemle birlikte başlayan stratejik hamleler, basketbol branşında atılan adımlarla hız kazandı. Kulüp Başkanı Yiğit Tusder ve yönetim kurulu üyeleri, basketbolun çatı kuruluşu olan Türkiye Basketbol Federasyonu’na bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. İstanbul’daki Basketbol Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, yeşil-kırmızılı camianın basketbol vizyonu masaya yatırıldı.
Gelecek Projeleri Değerlendirildi
Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu ve FIBA Avrupa ile TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Karşıyaka’nın basketbol altyapısı ve kulübün uzun vadeli hedefleri detaylıca ele alındı. Başkan Tusder, kulübün kurumsal yapısını güçlendirmek ve basketbol branşındaki rekabetçi kimliğini sürdürülebilir kılmak adına federasyon yetkilileriyle kapsamlı bir fikir alışverişinde bulundu.
Ziyaretin sonunda taraflar arasında dostluk mesajları verilirken, Başkan Yiğit Tusder günün anısına Hidayet Türkoğlu’na Karşıyaka forması hediye etti. TBF Başkanı Türkoğlu ise nazik ziyaretlerinden dolayı Tusder’e özel bir seramik basketbol topu takdim ederek teşekkürlerini iletti. Karşıyaka yönetimi, bu temasların kulübün basketbol yapılanmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.