İzmir Süper Amatör Lig 4. Grup üçüncü hafta mücadelesinde futbolseverler nefes kesen bir derbiye tanıklık etti. Alaçatıspor ile Çeşme Belediyespor arasındaki rekabet, bu kez puan tablosundaki yerlerini belirlemek adına büyük önem taşıyordu. Güvenlik gerekçesiyle deplasman taraftarının alınmadığı müsabakada, ev sahibi ekip saha avantajını iyi kullanarak sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı.
Gergin başlayan mücadelenin ilk devresinde her iki takım da kontrollü bir oyun tercih etti. Skor tabelasının değişmediği ilk 45 dakikada tansiyon oldukça yüksekti. Henüz 12. dakikada Alaçatıspor yedek kulübesinden Mehmet Hamza Sincar’ın kırmızı kart görmesi, maçın ne kadar sert geçeceğinin habercisi oldu.

İkinci yarıda vites yükselten Alaçatıspor
Soyunma odasından daha istekli dönen ev sahibi ekip, aradığı golü 73. dakikada Erdi Önal ile buldu. Bu golün hemen ardından Çeşme Belediyespor’dan Umut Demir’in kırmızı kartla oyun dışı kalması, konuk ekibin direncini kırdı. 80. dakikada sahneye çıkan Ali Selcik, skoru 2-0’a taşıyarak rahat bir nefes aldırdı. Golün hemen ardından 82. dakikada Ali Selcik de kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraksa da, kalan sürede başka gol olmadı ve Alaçatıspor derbiden zaferle ayrıldı.

Ligde firesiz ilerleyiş
Bu sonuçla birlikte ligdeki üç maçından da galibiyetle ayrılan Alaçatıspor, 9 puana ulaşarak liderlik koltuğundaki yerini korudu. Henüz puanla tanışamayan Çeşme Belediyespor ise 9. sırada kalarak haftayı puansız kapattı. Ligin dördüncü haftasında Çeşme Belediyespor, 15 Kasım Pazar günü Seferihisarspor’u ağırlarken, Alaçatıspor aynı gün Urla Belediyespor deplasmanında galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak.