Aydın’ın önemli ilçelerinden Söke’de siyasi ve yerel yönetimler arasında önemli bir diplomasi trafiği yaşandı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ı makamında ziyaret etti. Söke Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşma, ilçenin geleceğine dair atılacak adımlar açısından verimli bir toplantı olarak değerlendirildi.
Başkan Arıkan, Başkan Yardımcıları ve belediye bürokratlarıyla birlikte konuklarını belediye binası önünde karşıladı. Ardından makama geçilen görüşmede, Söke’de halihazırda sürdürülen yatırımların son durumu ele alındı. İlçenin acil ihtiyaçları ve orta vadede hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler, toplantının ana gündem maddelerini oluşturdu.

Kurumlar Arası Koordinasyon Mesajı
Görüşmenin en dikkat çekici başlığı, Söke’nin kalkınması için kurumlar arası iş birliğinin önemi oldu. Yapılan değerlendirmelerde, ilçeye katkı sağlayacak çalışmaların tek elden değil, ortak akıl ve koordinasyon içinde yürütülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Özellikle büyükşehir ve ilçe belediyelerinin uyumlu çalışmasının, hizmet kalitesini artıracağı ifade edildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arıkan, Söke’nin gelişimi için tüm paydaşlarla birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Arıkan, misafirlerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, ilçenin sorunlarının çözümünde kararlı olduklarını belirtti.
“Birlik ve Beraberlik İçinde Hizmet”
Ziyaretin sonunda kısa bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke’ye ve Aydın’a hizmet etme noktasında kararlı olduklarını ifade etti. Çerçioğlu, “Sökemize ve Aydınımıza birlik ve beraberlik içerisinde her alanda daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek, farklı siyasi görüşlerin bir araya gelmesinin kente olumlu yansıyacağını söyledi. Görüşme, iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.