Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında kentteki kadın muhtarları ağırladı. MASYA Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kahvaltılı buluşmada, yerel yönetim ile mahalle temsilcileri arasındaki iş birliği masaya yatırıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun yanı sıra belediyenin üst düzey bürokratları da katılım sağladı.

Sosyal Belediyecilikte Kadın Eli Vurgusu
Programda söz alan kadın muhtarlar, mahallelerinde hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, yerel yönetimle kurulan doğrudan iletişimin sorunların çözümünde kritik rol oynadığını belirtti. Özellikle kadınların emeğinin görünür kılınması ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesi noktasında sosyal belediyecilik faaliyetlerinin önemine değinen muhtarlar, bu tür çalışmaların kapsamının genişletilerek daha fazla kadına ulaştırılması talebinde bulundu.

Başkan Dutlulu: Muhtarlarımız Bizim Çalışma Arkadaşlarımız
Muhtarların mahallelerin nabzını tutan en önemli paydaşlar olduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yerel yönetim stratejilerini muhtarlardan gelen geri bildirimlerle şekillendirdiklerini vurguladı. Dutlulu, "Mahallelerin ihtiyaçlarını en iyi sizler biliyorsunuz. Bizler için muhtarlar, sadece birer temsilci değil, aynı zamanda şehrimizi güzelleştirme yolunda birlikte yürüdüğümüz çalışma arkadaşlarımızdır. Kırsaldan merkeze kadar her noktada vatandaşımızın taleplerini bize iletmekten çekinmeyin" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Dutlulu, kadın muhtarların özverili çalışmalarını takdir ederek, tüm muhtarların gününü kutladı ve iş birliği mesajı verdi.