Manisa’da bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında önemli bir adım atıldı. İl genelinde yürütülen saha çalışmalarının etkinliğini artırmak ve vaka süreçlerini daha yakından takip etmek amacıyla kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Fatih Zeren’in başkanlık ettiği toplantıya, Halk Sağlığı Başkanı Metin Gümüş ve Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Ümit Atman da katılım sağladı.

Ailelerin yükü masada
Toplantının ana gündem maddesini, bağımlılık sürecinde ailelerin üstlendiği kritik rol oluşturdu. Yapılan değerlendirmelerde, bağımlı bireylerin yanı sıra bu zorlu süreçte ailelerin de psikolojik ve sosyal açıdan ciddi destek ihtiyacı duyduğu vurgulandı. Bu kapsamda, ailelerin yaşadığı sorunların tespiti ve çözüm odaklı destek süreçlerinin geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Uzman isimden bilgilendirme sunumu
Toplantının en dikkat çekici bölümlerinden biri, akademik bir perspektifle yapılan sunum oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Şaşman Kaylı, "Bağımlılıkta Aileyi Görmek: Sorunlar, İhtiyaçlar ve Destek Süreçleri" başlıklı kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Kaylı sunumunda, bağımlılıkla mücadelede aile dinamiklerinin önemine dikkat çekerek, ailelerin sürece aktif katılımının tedavi başarısındaki etkisini anlattı.
Kurumlar arası sinerji hedefleniyor
Gerçekleştirilen toplantıda, mevcut vaka dosyaları tek tek ele alınarak güncel durum analizi yapıldı. Yürütülen çalışmaların değerlendirildiği oturumda, sağlık kuruluşları ve ilgili paydaşlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Toplantının sonunda, bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve vaka takip süreçlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için ortak bir çalışma iradesi ortaya kondu. Bu kapsamda atılacak yeni adımların, sahada yürütülen mücadeleye önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.