Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi, geleneksel Boğa Güreşleri ve Festivali’nin 38’incisine ev sahipliği yapıyor. Köklü bir geçmişe sahip olan festival, kültürel mirası yaşatırken, düzenlenen farklı etkinliklerle de katılımcılara keyifli anlar yaşatıyor. Bu kapsamda 28 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilen Buzağı Güzellik Yarışması, festivalin en çok ilgi gören anlarından biri oldu.
Minik buzağılar, yetiştiricilerinin büyük bir titizlikle hazırladığı özel süslemeleri ve bakımlarıyla podyuma çıktı. Yarışmaya katılan 17 buzağı, Simental, Montofon ve Holstein olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirildi. Jüri üyeleri, minik şampiyonları boy, kilo, karakter, sağlık durumu ve süsleme gibi kriterleri göz önünde bulundurarak puanladı.

Ödüller Sahiplerini Buldu
Yarışmanın sonunda dereceye giren buzağıların sahipleri ödüllerine kavuştu. Birincilik ödülünü Abdullah Uysal’ın “Cumali” isimli buzağısı kazanırken, sahibine 8 çuval yem hediye edildi. İkinciliği Sevil Sarıoğlu’nun “Kibar” isimli buzağısı elde ederken, ödül olarak 6 çuval yem verildi. Üçüncülük ise Ayyüz Özbek’in “Afrodid” isimli buzağısına giderken, sahibine 4 çuval yem takdim edildi. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından da dereceye giren yetiştiricilere ek yem desteği sağlandı.

Yoğun Katılım ve Destek
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle organize edilen yarışmaya ilgi oldukça yoğundu. Etkinliğe Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Osman Can Yenice, Yerkesik Mahalle Muhtarı Kemal Çamlıbel ve Muğla Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Gül’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle sakinleri ve çevre ilçelerden gelen ziyaretçiler, özenle süslenen buzağıları yakından inceleyerek bol bol fotoğraf çektirdi. Yarışma boyunca sergilenen görsel şölen, festivale ayrı bir renk kattı.