Ege Politik Kültür Sanat Turgutlu’nun Sevilen İkizleri Turgut ve Lulu, Zafer Bayramı’nda Sokak Tiyatrosuyla Mahallelere Konuk Oluyor

Turgutlu’nun Sevilen İkizleri Turgut ve Lulu, Zafer Bayramı’nda Sokak Tiyatrosuyla Mahallelere Konuk Oluyor

Turgutlu Belediyesi’nin kentle özdeşleşen maskotları Turgut ve Lulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurtuluş Haftası coşkusunu mahallelere taşıyacak. İkili, 31 Ağustos’tan itibaren altı gün boyunca ücretsiz sokak tiyatrosu gösterileriyle çocuklarla bir araya gelecek.

Turgutlu’nun Sevilen İkizleri Turgut ve Lulu, Zafer Bayramı’nda Sokak Tiyatrosuyla Mahallelere Konuk Oluyor

Turgutlu’da çocukların gönlünde taht kuran sevimli karakterler Turgut ve Lulu, bu kez sahne tozunu yutacak. Turgutlu Belediyesi’nin eğitici ve eğlenceli yüzleri olarak bilinen ikili, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurtuluş Haftası kapsamında düzenlenen özel bir etkinlikle sokak tiyatrosu gösterileriyle ilçe sakinlerinin karşısına çıkacak. 31 Ağustos ile 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde Turgut ve Lulu, Turgutlu’nun farklı mahallelerini gezerek çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak.

Turgutlu’nun Sevilen İkizleri Turgut ve Lulu, Zafer Bayramı’nda Sokak Tiyatrosuyla Mahallelere Konuk Oluyor

Zafer coşkusu mahalle meydanlarına taşınıyor

Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Turgut & Lulu Sokak Tiyatrosu” adlı proje, bayram haftasının coşkusunu ilçenin dört bir yanına yaymayı hedefliyor. Etkinliklerin ilk durağı 31 Ağustos Pazartesi günü olacak. Saat 17.00’de Çıkrıkçı Düğün Salonu önünde başlayacak gösteri, 18.30’da Urganlı Ekrem Demir Parkı’nda ve 19.30’da Çepnibektaş Mahallesi Meydanı’nda devam edecek. İlk günün yoğun temposu, çocukların bayram heyecanına ortak olacak.

Programın ikinci gününde ise Turgut ve Lulu, 1 Eylül Salı günü saat 17.00’de Dağyeniköy Düğün Salonu önünde, ardından saat 18.00’de Dağmarmara Taşımalı Okul Bahçesi’nde sahne alacak. Gösteriler, 2 Eylül Çarşamba günü de hız kesmeden sürecek. Saat 17.00’de Çepnidere Hacı Mukaddes Altan Okul Bahçesi, 18.00’de Çatalköprü Muhtarlık önü ve 19.30’da Osmancık Festival Alanı’nda düzenlenecek etkinliklerle çocuklar eğlencenin tadını çıkaracak.

Kırsal mahallelerden kültür merkezine uzanan program

Turgut ve Lulu’nun keyifli yolculuğu, hafta boyunca farklı noktalarda devam edecek. 3 Eylül Perşembe günü saat 17.00’de Avşar Vicdan Parıldar İlköğretim Okulu Bahçesi ve 18.30’da Derbent Sabiha Erturgut İlköğretim Okulu Bahçesi’nde sahnelenecek gösteriler, 4 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Musacalı Mahallesi Köy Meydanı ve 18.00’de İzzettin Mahallesi Meydanı’nda devam edecek.

Sokak tiyatrosu maratonunun finali ise 5 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de Ekrem Gürel Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kültür merkezindeki gösteriye katılmak isteyen vatandaşlar için Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası önünden saat 16.30’da ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak. Böylece hem merkezdeki hem de kırsal mahallelerdeki tüm çocukların bu özel etkinlikten faydalanması amaçlanıyor.

Başkan Akın’dan tüm çocuklara davet

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgut ve Lulu karakterlerinin kentle özdeşleşmesi için yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, bu iki sevimli karakterin artık sokak tiyatrosuyla da çocukların hayal dünyasında yer edineceğini söyledi. Başkan Akın, “Turgut ve Lulu’yu çocuklarımızın severek takip edeceği, kentimizle özdeşleşecek iki güzel karakter olarak hayata geçirdik. Kentimizin yeni yüzleri Turgut ve Lulu şimdi de sokak tiyatrosuyla mahallelerimizi gezecek, çocuklarımızla buluşacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurtuluş Haftası etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştireceğimiz ücretsiz gösterilerimize tüm çocuklarımızı ve ailelerimizi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız