Denizli’nin Tavas ilçesi, köklü geleneklerin yeniden hayat bulduğu anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Tavas Belediyesi ve Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği 10. Çağırgan Yörük Türkmen Şenliği, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Yörük kültürünün tüm canlılığıyla sergilendiği etkinlik, katılımcılara hem nostaljik hem de eğlenceli anlar sundu.

Geleneksel Yörük yürüyüşüyle start alan şenlikte, katılımcılara yöresel lezzetlerden olan aşure ve keşkek ikram edildi. Birlik ve beraberlik vurgusunun ön planda tutulduğu etkinlikte, yerel sanatçı İsmail Peynirci sahne alarak türküleriyle şenliğe renk kattı. Gün boyu süren etkinlikler, akşam saatlerinde sevilen sanatçı Ümmü Erbil’in konseriyle zirveye ulaştı.

Dayanışma Ruhu ve Gelecek Vizyonu
Şenliğe katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, organizasyonun önemine dikkat çekerek, "Kadınların ve erkeklerin omuz omuza, huzur içerisinde bir arada olduğu bu tablo, şehrimizin en büyük zenginliğidir. Üreticimizin emeğinin karşılığını aldığı, çocuklarımızın güvenle geleceğe baktığı bir düzen için çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ise etkinliğin temel amacının öğrencilere destek sağlamak olduğunu belirtti. Organizasyonun sadece bir eğlence değil, bir dayanışma projesi olduğunu ifade eden Tatık, "Ekip arkadaşlarımla birlikte yüreğimizi ortaya koyduk. Çağırganlı hemşehrilerimizin köyleriyle bağlarını koparmaması ve genç nesillerin bu kültürü sahiplenmesi için bu şenliği geleneksel hale getirdik. Görev sürem boyunca Yörük kültürünü yaşatmak için bu etkinlikleri sürdüreceğiz" dedi.
Şenlik, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.