Ege Politik Gündem Yenipazar’da belediyeden çevreci hamle: Sondaj kuyuları güneşle çalışacak

Yenipazar’da belediyeden çevreci hamle: Sondaj kuyuları güneşle çalışacak

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde belediye yönetimi, enerji giderlerini minimize etmek ve hizmet kalitesini artırmak için önemli bir yatırımı hayata geçirdi.

Yenipazar’da belediyeden çevreci hamle: Sondaj kuyuları güneşle çalışacak

Aydın’ın Yenipazar Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması ve sürdürülebilir belediyecilik vizyonu doğrultusunda Hacıköseler Mahallesi’ndeki sondaj tesisinde yeni bir dönemi başlattı. Bölgedeki su temini süreçlerinde kullanılan elektrik enerjisi maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen yerel yönetim, tesisin çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yenilenebilir enerjiye geçiş yaptı.

Yenipazar’da belediyeden çevreci hamle: Sondaj kuyuları güneşle çalışacak

Enerjide tasarruf dönemi

Yenipazar’da belediyeden çevreci hamle: Sondaj kuyuları güneşle çalışacak

Belediye Başkanı Malik Ercan, kurulumu tamamlanan sistemin sadece bir enerji yatırımı olmadığını, aynı zamanda hizmetin kesintisiz sürmesi için atılmış stratejik bir adım olduğunu vurguladı. Ercan, güneş enerjisinden elde edilecek verimle birlikte belediye bütçesindeki enerji giderlerinin ciddi oranda azalacağını ifade etti.

Çevre dostu uygulamalarla vatandaşın yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Ercan, sistemin Hacıköseler sakinlerine hayırlı olmasını diledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını ilçe genelinde yaygınlaştırmayı hedefleyen Yenipazar Belediyesi, bu proje ile hem ekonomik tasarruf sağlamayı hem de karbon ayak izini azaltarak çevre bilincine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız