Ege Politik Gündem Yatağan’da taşkın nöbeti: MUSKİ dere yataklarını mercek altına aldı

Yatağan’da taşkın nöbeti: MUSKİ dere yataklarını mercek altına aldı

Muğla’nın Yatağan ilçesinde sağanak yağışların ardından harekete geçen ekipler, dere yataklarında biriken atıkları temizleyerek olası su baskınlarına karşı önlem alıyor.

Yatağan’da taşkın nöbeti: MUSKİ dere yataklarını mercek altına aldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerdeki altyapı güvenliğini sağlamak adına yürüttüğü saha çalışmalarına hız verdi. Yatağan genelinde etkili olan yağışların ardından dere yataklarında biriken ve su akışını engelleyen ağaç dalları ile çeşitli atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla bölgeden uzaklaştırılıyor.

Yatağan’da taşkın nöbeti: MUSKİ dere yataklarını mercek altına aldı

Taşkın riskine karşı önleyici tedbirler

Yatağan’ın Atatürk, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda, iş makineleri ve saha personeli koordineli bir şekilde görev yapıyor. MUSKİ yetkilileri, özellikle menfez ve dere geçişlerinde tıkanıklığa yol açan unsurların temizlenmesinin, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.

Yatağan’da taşkın nöbeti: MUSKİ dere yataklarını mercek altına aldı

2 bin 500 metrelik hat temizleniyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın daha yaşanabilir bir kent vizyonu çerçevesinde yürütülen projede, toplam 2 bin 500 metrelik bir hattın temizlenmesi hedefleniyor. Çalışmaların ilk 500 metrelik bölümü başarıyla tamamlanırken, geri kalan kısımlarda da faaliyetler aralıksız devam ediyor. Bu temizlik hamlesiyle sadece taşkın riskinin azaltılması değil, aynı zamanda dere yataklarında oluşan kötü koku, sinek ve haşere probleminin de önüne geçilmesi amaçlanıyor. MUSKİ ekipleri, bölgedeki periyodik bakım ve temizlik çalışmalarının önümüzdeki süreçte de kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız