Ege Politik Gündem Sultanhisar ve Laç arasında imzalar atıldı: Kültürden belediyeciliğe uzanan kardeşlik köprüsü

Sultanhisar ve Laç arasında imzalar atıldı: Kültürden belediyeciliğe uzanan kardeşlik köprüsü

Aydın’ın Sultanhisar Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Laç Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. İki belediye başkanının katılımıyla gerçekleşen törende, kültürel ve sosyal bağların güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sultanhisar ve Laç arasında imzalar atıldı: Kültürden belediyeciliğe uzanan kardeşlik köprüsü

Aydın’ın Sultanhisar ilçesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Laç beldesi arasında önemli bir adım atıldı. Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Laç Belediye Başkanı Fırat Ataser’in katılımıyla kardeş şehir protokolü imzalandı. Protokol, iki şehir arasındaki dostluk bağlarını resmi bir zemine taşıyarak, gelecekteki iş birliklerinin kapısını araladı.

Sultanhisar ve Laç arasında imzalar atıldı: Kültürden belediyeciliğe uzanan kardeşlik köprüsü

İmza töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, bu protokolün yalnızca bir belge olmadığını, iki toplum arasında kurulan gönül bağının somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Yıldırımkaya, ortak tarih ve kültür değerlerinden beslenen bu birlikteliğin, belediyecilik alanında da karşılıklı tecrübe paylaşımını beraberinde getireceğini ifade etti.

Kardeş şehir protokolü kapsamında neler hedefleniyor?

Protokol metnine göre, iki belediye arasında kültür, gelenek, belediyecilik hizmetleri ve sosyal projeler konusunda karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişi yapılacak. Bu çerçevede, iki şehrin yerel yönetim pratiklerinin birbirine aktarılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Özellikle kültürel etkinlikler ve geleneksel değerlerin yaşatılması konusunda ortak çalışmalar yürütülmesi bekleniyor.

Sultanhisar ve Laç arasında imzalar atıldı: Kültürden belediyeciliğe uzanan kardeşlik köprüsü

Başkan Yıldırımkaya’dan dostluk mesajı

Törende konuşan Başkan Yıldırımkaya, Laç Belediye Başkanı Fırat Ataser’e misafirperverliği için teşekkür ederek, “Bu kıymetli protokolle, kültürümüzü, geleneklerimizi, belediyecilik tecrübelerimizi ve hizmet anlayışımızı karşılıklı olarak paylaşacağız. İki şehir arasında dostluk ve iş birliğini daha da güçlendireceğiz. Ortak değerlerimizden aldığımız güçle, şehirlerimiz arasında kalıcı bir gönül köprüsü kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeşliğimiz daim, dostluğumuz güçlü, iş birliğimiz bereketli olsun” dedi.

Laç Belediye Başkanı Fırat Ataser’in daha önce Sultanhisar’da düzenlenen 54. Çilek Festivali’ne katılarak Başkan Yıldırımkaya’yı ziyaret ettiği ve bu süreçte iki belediye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi. Bugün imzalanan protokolün, bu ön görüşmelerin somut bir sonucu olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız