Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Seydikemer ilçesi Gölbent Mahallesi Eskiköy Mevkii’nde yaşanan su altyapısı sorunlarını kökten çözmek için harekete geçti. Başkan Ahmet Aras’ın il genelinde modern ve sürdürülebilir altyapı vizyonu doğrultusunda başlatılan çalışma kapsamında, bölgedeki ekonomik ömrünü tamamlamış 2 bin 500 metrelik terfi hattı baştan aşağı yenileniyor.
Kararin Detaylari
Erişilebilirlik ve Kesintisiz Hizmet Hedefi
Etkilerin Degerlendirmesi
Mevcut hattın vatandaşlara ait özel parsellerin içinden geçmesi, geçmişte arıza tespiti ve onarım süreçlerinde büyük zorluklar yaşatıyordu. Tarım arazileri nedeniyle iş makinelerinin müdahale etmekte güçlük çektiği hat, yenileme projesiyle birlikte kadastral yol güzergahına alınıyor. Bu stratejik değişiklikle, arızalara anında müdahale edilebilecek, bakım süreçleri hızlanacak ve kayıp-kaçak oranları minimize edilerek vatandaşlara çok daha sağlıklı bir içme suyu hizmeti sunulacak.
Mahalle Sakinlerinden Başkan Aras’a Teşekkür
Yürütülen çalışmaları memnuniyetle karşılayan mahalle sakinleri ve yerel yönetim temsilcileri, yıllardır süregelen su kesintilerinin sona erecek olmasından dolayı mutlu. Gölbent Mahalle Muhtarı Salih Avcı, özellikle okul çevresinde ve tarım alanlarında yaşanan mağduriyetlerin bu proje ile son bulacağını belirterek, "Eski sistem hem iş gücü kaybına hem de sürekli su kesintilerine yol açıyordu. Hattın kamusal alana taşınması, mahallemizin kronikleşen su sorununu tarihe gömecek" ifadelerini kullandı. Bölge sakinleri Yaşar Şavkar ve Naci Söğüt de, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve MUSKİ ekiplerine teşekkürlerini iletti.
