Ege Politik Gündem Nazilli’nin dev projesinde sona yaklaşıldı: Ege’nin en büyüğü olmaya aday

Nazilli’nin dev projesinde sona yaklaşıldı: Ege’nin en büyüğü olmaya aday

Aydın Valisi Osman Varol, bölgenin en kapsamlı dini tesislerinden biri olacak Nazilli Külliye Camisi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Nazilli’nin dev projesinde sona yaklaşıldı: Ege’nin en büyüğü olmaya aday

Aydın’ın Nazilli ilçesinde hayırsever vatandaşların katkılarıyla yükselen Külliye Camisi ve Kur’an Kursu projesinde hummalı çalışma sürüyor. İnşaat sahasına giderek gelinen noktayı bizzat denetleyen Aydın Valisi Dr. Osman Varol, yetkililerden projenin teknik detayları ve tamamlanma süreci hakkında rapor aldı. 2018 yılında temelleri atılan ve 20 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan devasa yapı, tamamlandığında Ege Bölgesi’nin en büyük camisi unvanını alacak.

Nazilli’nin dev projesinde sona yaklaşıldı: Ege’nin en büyüğü olmaya aday

İbadet ve eğitimde yeni merkez

Nazilli’nin dev projesinde sona yaklaşıldı: Ege’nin en büyüğü olmaya aday

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölge, sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda çok yönlü bir sosyal merkez kazanmış olacak. Bin 250 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ana cami bölümünde, aynı anda 2 binden fazla kişi huzurla ibadet edebilecek. Mimari estetiğiyle dikkat çeken yapının 59 metre yüksekliğindeki 4 minaresi, ilçenin silüetini değiştirecek.

Eğitim faaliyetlerine de büyük önem verilen külliye bünyesinde, 350 yatak kapasiteli modern bir Kur’an kursu binası da yer alıyor. Nazilli’nin 1947 yılından beri süregelen köklü dini eğitim geleneğini daha ileriye taşıması hedeflenen projenin, bu yıl içerisinde kapılarını vatandaşlara açması planlanıyor. Vali Varol, incelemeleri sırasında projenin hem dini hem de kültürel anlamda Nazilli için taşıdığı değere vurgu yaptı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız