Muğla Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş ve üzerindeki vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve onları sosyal hayatın merkezinde tutmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle düzenlenen özel programda, Nilüfer Caner 100 Yaş Evi sakinleri bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı.
Düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak bir yürüyüş gerçekleştiren üyeler, ardından merkez bahçesinde organize edilen kokteylde bir araya geldi. Gün boyu süren sohbetler ve paylaşımlarla Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlayan katılımcılar, belediyenin sunduğu imkanlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sosyal yaşamın merkezi haline geldi
2 bin 450 kişiye hizmet veren merkez, üyeleri için sadece bir etkinlik alanı değil, aynı zamanda dostlukların pekiştiği bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Merkezde yıl boyunca resimden el sanatlarına, İngilizce kurslarından Türk Halk Müziği Korosu’na kadar pek çok farklı branşta eğitim veriliyor. Ayrıca yazlık sinema gösterimleri ve doğa yürüyüşleri gibi aktivitelerle üyelerin fiziksel ve zihinsel sağlıkları destekleniyor.

Ergoterapi çalışmalarıyla zinde kalıyorlar
Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde uygulanan ergoterapi programları, yaşlı bireylerin günlük yaşam becerilerini korumalarına yardımcı oluyor. Hafıza oyunları, kutu oyunları ve "Anılarla Buluşma" gibi etkinliklerle sosyal etkileşimi güçlendiren merkez, yaş almanın üretken bir süreç olduğu bilincini pekiştiriyor. Etkinlik sonunda üyeler, kendilerine sağlanan bu imkanlar için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkürlerini iletti.