İzmir’de lösemi ile mücadelesini sürdüren 6 yaşındaki Ali Tahir Akyol, hayalini kurduğu motosiklet tutkunlarıyla hastane penceresinde buluştu. İki yıl süren ilk tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan ancak hastalığı nükseden küçük Ali, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde ilik nakli sonrası tedavi görmeye devam ediyor.

Motosikletlere olan ilgisiyle bilinen Ali’nin bu tutkusunu öğrenen yakınları, sosyal medya üzerinden Osmanlı Motosiklet Derneği ile iletişime geçti. Ailenin çağrısına kayıtsız kalmayan dernek üyeleri, "Dualarımız seninle" yazılı pankartlarla hastane önüne gelerek minik çocuğa moral desteği verdi.
Pencereden gördüğü manzara karşısında büyük mutluluk yaşayan Ali Tahir, kendisine el sallayan motosikletçilere "İyi ki varsınız" diyerek seslendi. Dernek üyeleri, minik hayranlarına özel olarak hazırladıkları yelek ve oyuncak motosikleti hediye etti.

Moral desteği iyileşme sürecini hızlandırıyor
Ziyareti organize eden dernek üyelerinden Mehmet Özfidan, benzer zorluklarla mücadele eden ailelerin hassasiyetini paylaştıklarını belirterek, "Ali’nin motorcuları çok sevdiğini öğrendiğimizde hemen harekete geçtik. Onun yüzündeki gülümsemeye vesile olabildiysek ne mutlu bize. İyileşme sürecini tamamladığında onu motorlarımızla gezdirmek için sözleştik" ifadelerini kullandı.
Baba Uğur Akyol ise oğlunun yaşadığı heyecanı şu sözlerle anlattı: "Oğlum çok çekingen bir çocuktur ancak bugün gördüğü ilgi karşısında kabuğunu kırdı. Doktorlarımızın da onayıyla gerçekleşen bu etkinlik, hem onun hem de bizim moralimizi çok yükseltti. Sesimizi duyup gelen Osmanlı Motosiklet Derneği üyelerine minnettarız."
Tedavi sürecinin 26. gününde olan Ali Tahir Akyol’un, gördüğü bu sürprizle birlikte hastane odasındaki motivasyonunun gözle görülür şekilde arttığı belirtildi.