Ege Politik Gündem Marmaris limanında dev hareketlilik: Binlerce turist şehre akın etti

Marmaris limanında dev hareketlilik: Binlerce turist şehre akın etti

Ağustos ayı seferlerine hızlı bir başlangıç yapan dev kruvaziyer Aroya Manara, binlerce yolcusuyla Marmaris’e demir attı. İlçe esnafının yüzünü güldüren ziyaret, turizm sezonuna taze bir kan getirdi.

Marmaris limanında dev hareketlilik: Binlerce turist şehre akın etti

Muğla’nın turizm merkezlerinden Marmaris, bugün dev bir kruvaziyer gemisini ağırlamanın heyecanını yaşadı. Malta bayrağı taşıyan 335 metre uzunluğundaki Aroya Manara, ağustos ayı için planlanan 10 özel seferlik programının ilkini başarıyla gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Marmaris Gümrüklü Limanı’na yanaşan dev gemi, beraberinde 3 bin 700 yolcu ve bin 54 kişilik mürettebatı getirdi.

Marmaris limanında dev hareketlilik: Binlerce turist şehre akın etti

Esnafın yüzü güldü

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından limandan ayrılan turistler, Marmaris’in tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini keşfetmek üzere şehir merkezine dağıldı. Yat limanı çevresinde vakit geçiren ve yerel dükkanlardan alışveriş yapan ziyaretçiler, bölge ekonomisine de hareketlilik kazandırdı. Kruvaziyer turizminin getirdiği bu yoğunluktan memnun kalan ilçe esnafı, çarşıdaki canlılığın turizm sezonu adına oldukça olumlu olduğunu belirtti.

Marmaris limanında dev hareketlilik: Binlerce turist şehre akın etti

Bodrum yolcusu kalmasın

Aroya Manara’nın ağustos ayı boyunca her pazartesi günü Marmaris’e uğrayacağı açıklandı. Bugün gerçekleşen ilk seferin ardından akşam saatlerinde limandan ayrılacak olan dev kruvaziyerin, rotasını Bodrum’a çevireceği öğrenildi. Yaz sezonunun en yoğun dönemlerinden birini yaşayan Marmaris, bu tür dev gemi ziyaretleriyle turizmdeki iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız