Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, "Şehrimizi Konuşuyoruz" temasıyla düzenlenen etkinlikte Manisa Dostlar Meclisi üyeleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek kentin geleceğine dair vizyonunu paylaştı. Belediye danışmanları ve sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı buluşmada, yerel yönetim çalışmaları ve şehrin kronik sorunları masaya yatırıldı.

Sahada olmayı ve doğrudan halkın taleplerini dinlemeyi belediyecilik anlayışının merkezine koyduğunu belirten Dutlulu, belediye binasının yüksek katlarından görünen manzarayla şehrin gerçek yüzünün her zaman örtüşmediğine dikkat çekti. Çarpık kentleşme ve mahallelerin gerçek ihtiyaçlarını ancak sokaklarda yürüyerek anlayabileceklerini vurgulayan Başkan, vatandaşlarla kurduğu doğrudan iletişimin projelerine yön verdiğini ifade etti.
Turizmde Hedef: Önce Tanıtım, Sonra Konaklama
Manisa'nın turizm pastasından daha fazla pay alması gerektiğini savunan Dutlulu, bu hedefe ulaşmak için sistematik bir yol haritası izlediklerini belirtti. Turizmin sadece tarihi eserleri sergilemekten ibaret olmadığını vurgulayan Dutlulu, gastronomi, eğlence ve kültürel değerlerin bir bütün olarak sunulması gerektiğini söyledi.
Başkan Dutlulu, turizm stratejilerini şu sözlerle özetledi: "İlk etapta günübirlik ziyaretçi trafiğini canlandırmayı amaçlıyoruz. Bunun için tanıtım faaliyetlerimize ağırlık veriyoruz. Goran Bregovic konseri gibi büyük ölçekli etkinlikler, şehrimizin adını milyonlara duyurmamıza yardımcı oldu. Ancak nihai hedefimiz, turistlerin Manisa'da sadece birkaç saat geçirmesi değil, burada konaklayarak şehrin dokusunu daha yakından hissetmelerini sağlamak."

Gastronomi ve Kültürün Gücü
Manisa kebabı ve odun köftesi gibi yöresel lezzetlerin turist çekme noktasında büyük bir koz olduğunu belirten Dutlulu, TÜRSAB temsilcileriyle yapılan görüşmelerde konaklama süresini uzatacak akşam etkinlikleri üzerine odaklandıklarını açıkladı. Kula'nın tarihi evlerinden jeoparka, camilerden hanlara kadar geniş bir yelpazede turizm değerlerine sahip olduklarını hatırlatan Başkan, sanayi ve tarım kenti kimliğine turizmi de güçlü bir şekilde ekleyerek Manisa'yı bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlı olduklarını dile getirdi. Program, Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar’ın Başkan Dutlulu’ya takdim ettiği çiçekle sona erdi.