Diyanet İşleri Başkanlığı, 2027 yılı Hac Organizasyonu’nda görevlendirilecek din görevlileri ve kadın irşat görevlilerinin seçimi için kritik bir adım attı. Bu kapsamda, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen mülakat sınavları ile kutsal topraklarda hizmet verecek isimler belirlenmeye başlandı.
Sınav süreci ve komisyon yapısı
Merkez Miftah Kur’an Kursu’nun ev sahipliği yaptığı sınava, Afyonkarahisar ve Isparta illerinde görev yapan personel katılım sağladı. Seçim sürecinin şeffaflığını ve liyakatini sağlamak amacıyla kurulan komisyona, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II Daire Başkanı Dr. Mustafa Asım Coşkun başkanlık etti. Komisyonda ayrıca Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Sinan Cansever ile Isparta İl Müftü Yardımcısı Davut Çalışkan da üye olarak yer aldı.
Mülakat aşamasını başarıyla tamamlayan adaylar, 2027 yılı hac döneminde kutsal topraklarda din görevlisi veya kadın irşat görevlisi olarak vazifelendirilecek. Sınav, hacı adaylarına rehberlik edecek personelin belirlenmesi noktasında büyük önem taşıyor.