Ege Politik Gündem İran'dan ABD'ye savaş çağrısı: Hürmüz Boğazı'nın statüsü savaş sonrası belirlenecek

İran'dan ABD'ye savaş çağrısı: Hürmüz Boğazı'nın statüsü savaş sonrası belirlenecek

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Yedullah Cevani, ABD ile savaşın sona ermesi gerektiğini vurguladı.

İran'dan ABD'ye savaş çağrısı: Hürmüz Boğazı'nın statüsü savaş sonrası belirlenecek

İran ile ABD arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik çağrı, Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Yedullah Cevani'den geldi. Cevani, İran devlet televizyonuna bağlı Genç Gazeteciler Kulübü'ne yaptığı açıklamada, savaşın geçtiğimiz aylarda imzalanan mutabakat zaptı temelinde sona ermesi gerektiğini belirtti.

Hürmüz Boğazı'nın durumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Cevani, boğazın ancak ABD'nin mutabakattaki taahhütlerini yerine getirmesinin ardından açılacağını ifade etti. Cevani, "Hürmüz Boğazı ve burada geçerli olan düzen hiçbir zaman savaş öncesindeki haline dönmeyecek" dedi.

Boğazın gelecekteki statüsü

Cevani, Hürmüz Boğazı'nın gelecekteki statüsüne yönelik tartışmalara da değindi. Boğazın yalnızca İran ile Umman arasında bir su yolu olarak ele alınmasının ancak savaşın sona erdiğinin kesinleşmesinin ardından gündeme gelebileceğini söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız