Ege Politik Gündem GastroAfyon’da Şuhut rüzgarı: 5 bin kişiye tescilli lezzet ikramı

GastroAfyon’da Şuhut rüzgarı: 5 bin kişiye tescilli lezzet ikramı

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesi, uluslararası gastronomi festivalinde hem tescilli keşkeği hem de meşhur patatesiyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

GastroAfyon’da Şuhut rüzgarı: 5 bin kişiye tescilli lezzet ikramı

Afyonkarahisar’ın zengin mutfak kültürünü yansıtan Şuhut ilçesi, bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde vitrine çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 963 farklı yöresel lezzetin yarıştığı dev organizasyonda, Şuhut Belediyesi ve Şuhut Kadın Kültür Evi iş birliğiyle kurulan stant, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

GastroAfyon’da Şuhut rüzgarı: 5 bin kişiye tescilli lezzet ikramı

Kadın emeğiyle hazırlanan lezzetler

Şuhut Kadın Kooperatifi üyelerinin öncülüğünde hazırlanan stantta, ilçenin gastronomi kimliğini oluşturan ürünler tanıtıldı. Özellikle tarımsal üretimin temel taşlarından biri olan meşhur Şuhut patatesi ve geleneksel yöntemlerle pişirilen tescilli Şuhut keşkeği, festival katılımcılarından tam not aldı. Kadınların el emeğiyle hazırlanan bu özel lezzetler, ilçenin kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtma fırsatı buldu.

GastroAfyon’da Şuhut rüzgarı: 5 bin kişiye tescilli lezzet ikramı

Üç gün boyunca 5 bin porsiyon ikram

Festival süresince büyük bir özveriyle çalışan kooperatif üyeleri, ziyaretçilere unutulmaz bir lezzet deneyimi sundu. Etkinlik kapsamında üç gün boyunca toplamda 5 bin kişilik keşkek ikramı yapıldı. Şuhut’un yerel değerlerinin bu denli geniş bir platformda temsil edilmesinin, ilçenin turizm potansiyeline ve gastronomi turizmindeki yerine önemli bir katkı sağladığı ifade edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız