Ege Politik Gündem Felçli eşinin huzuru için sineklerle savaşıyor: Bir anlık boşluk bırakmıyor

Felçli eşinin huzuru için sineklerle savaşıyor: Bir anlık boşluk bırakmıyor

Aydın'da yaşayan Öznur Evren, yatağa bağımlı eşinin sineklerden zarar görmemesi için başında nöbet tutuyor. Bölgedeki ilaçlama eksikliğinden dert yanan Evren, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Felçli eşinin huzuru için sineklerle savaşıyor: Bir anlık boşluk bırakmıyor

Aydın’ın Koçarlı ilçesi Şenköy Mahallesi’nde yürek burkan bir yaşam mücadelesi veriliyor. 57 yaşındaki Öznur Evren, 2013 yılından bu yana felçli olan ve hareket kabiliyetini kaybeden 68 yaşındaki eşi Eşref Evren’in rahatı için büyük bir çaba sarf ediyor. Ancak son dönemde artan sinek ve haşere yoğunluğu, ailenin günlük yaşamını adeta bir çıkmaza sürükledi.

Felçli eşinin huzuru için sineklerle savaşıyor: Bir anlık boşluk bırakmıyor

Evin hemen yakınına yerleştirilen çöp konteynerlerinin ve bölgede aksayan ilaçlama hizmetlerinin bu sorunu tetiklediğini belirten Öznur Evren, eşinin durumunun hassasiyeti nedeniyle büyük endişe duyuyor. Kendi imkanlarıyla pencerelere cibinlik yaparak önlem almaya çalışan Evren, sineklerin eşine zarar vermesini engellemek için günün her saatini başında nöbet tutarak geçiriyor.

Felçli eşinin huzuru için sineklerle savaşıyor: Bir anlık boşluk bırakmıyor

Yaşam Alanı Kabusa Döndü

Yıllardır eşine büyük bir özveriyle bakan Öznur Evren, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "Eşim konuşamıyor ve hareket edemiyor. Üzerine konan sinekleri kovması mümkün değil. Bu yaz sinekler yüzünden huzurumuz kalmadı. Bir elimde ilaç, diğer elimde sinek öldürücü ile başında bekliyorum. Geçmiş yıllarda yapılan düzenli ilaçlama çalışmaları sayesinde bu tür sorunlarla karşılaşmıyorduk. Ancak bu sezon durum çok farklı ve artık tek başıma bu mücadeleyi sürdürmekte zorlanıyorum."

Yetkililere seslenen Evren, mahalledeki ilaçlama çalışmalarının bir an önce başlatılmasını ve yaşadıkları bu zorlu sürecin sona erdirilmesini talep ediyor. Eşinin sağlığını korumak adına tüm imkanlarını seferber eden Evren, kurumların desteğiyle bir nebze olsun nefes almak istediklerini vurguluyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız