Ege Politik Gündem Ege'nin incisi kruvaziyerlerle şenlendi: Bir haftada 9 bin 400 misafir ağırlandı

Ege'nin incisi kruvaziyerlerle şenlendi: Bir haftada 9 bin 400 misafir ağırlandı

Muğla'nın turizm merkezi Marmaris, son bir haftada limanına demir atan üç dev gemiyle binlerce turiste ev sahipliği yaptı.

Ege'nin incisi kruvaziyerlerle şenlendi: Bir haftada 9 bin 400 misafir ağırlandı

Muğla turizminin kalbi Marmaris, kruvaziyer turizminde hareketli günlerini yaşıyor. Ekim ayının ikinci haftasında ilçeye giriş yapan üç dev yolcu gemisi, toplamda 9 bin 400 kişiyi ağırlayarak bölge ekonomisine ve sosyal yaşama canlılık kattı.

Ege'nin incisi kruvaziyerlerle şenlendi: Bir haftada 9 bin 400 misafir ağırlandı

Liman trafiğinde yoğunluk yaşandı

Marmaris Limanı'na peş peşe yanaşan gemiler, ilçede turizm hareketliliğini zirveye taşıdı. 6 Ekim Salı günü MSC Divina 4 bin 500 kişiyi getirirken, 9 Ekim Cuma günü Astoria Grande bin 200 yolcu ve mürettebatla rıhtıma ulaştı. Haftanın kapanışını ise 10 Ekim Cumartesi günü 3 bin 700 kişilik kapasitesiyle AIDAstella yaptı.

Ege'nin incisi kruvaziyerlerle şenlendi: Bir haftada 9 bin 400 misafir ağırlandı

Çarşı ve yat limanında yoğun mesai

Gemilerden inen binlerce turist, gün boyu Marmaris'in tarihi ve turistik noktalarını keşfetme şansı buldu. Özellikle Kaleiçi bölgesi, kale çevresindeki otantik sokaklar ve yat limanı çevresi ziyaretçilerin akınına uğradı. Bazı turistler ise bölgeyi daha yakından tanımak adına düzenlenen çevre turlarına katılarak Marmaris'in doğal güzelliklerini yerinde inceledi. Ekim ayının ortasına gelinmesine rağmen kruvaziyer gemilerinin getirdiği bu yoğunluk, ilçe esnafının yüzünü güldürdü.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız