Ege Politik Gündem Efeler'de 33 yıllık hasret bitti: Kuva-yı Milliye ruhuna yeni merkez

Efeler'de 33 yıllık hasret bitti: Kuva-yı Milliye ruhuna yeni merkez

Başkan Anıl Yetişkin, Türkiye Kuva-yı Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi'ne kapılarını açtı. Mesudiye Mahallesi'ndeki yeni alan, derneğin tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Efeler'de 33 yıllık hasret bitti: Kuva-yı Milliye ruhuna yeni merkez

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kentin geçmişine ve Milli Mücadele döneminin kutsal mirasına sahip çıkma konusundaki kararlılığını somut bir adımla perçinledi. Belediye yönetimi ile Türkiye Kuva-yı Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi arasında varılan mutabakat neticesinde, dernek üyelerinin çalışmalarını yürütebileceği özel bir hizmet alanı tahsis edildi.

Efeler'de 33 yıllık hasret bitti: Kuva-yı Milliye ruhuna yeni merkez

Tarihi hafızaya güçlü destek

Mesudiye Mahallesi Mesudiye Caddesi üzerinde yer alan ve halihazırda Efeler Belediyesi Batı Anadolu Kuva-yı Milliye Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak kullanılan bölge, artık derneğin faaliyetlerine de ev sahipliği yapacak. 1991 yılında kurulan şube, Başkan Yetişkin’in sağladığı bu imkanla birlikte kuruluşundan bu yana ilk kez kendine ait bir çalışma ortamına kavuşmuş oldu.

Bu iş birliğinin, bölgedeki tarihi araştırmaların derinleşmesine ve Kuva-yı Milliye ruhunun gelecek nesillere daha etkin bir şekilde aktarılmasına zemin hazırlaması bekleniyor. Dernek Başkanı Mehmet Sarı, yıllardır bekledikleri bu kalıcı hizmet alanına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sağladığı desteklerden dolayı Başkan Yetişkin’e teşekkürlerini iletti. Ortak kullanım alanı sayesinde hem araştırma merkezi faaliyetleri hem de dernek çalışmaları aynı çatı altında güç birliği yaparak devam edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız