Doğadaki yaşam alanlarının giderek daralması ve besin kaynaklarına ulaşmanın zorlaşması, yaban hayvanlarını insan yerleşimlerine doğru itmeye devam ediyor. Son dönemde domuz ve kurt gibi türlerin ardından tilkilerin de şehir merkezlerine ve bahçelere kadar indiği gözlemleniyor.

Bahçede renkli görüntüler
Denizli'nin Buldan ilçesi Haydar mevkiinde kaydedilen görüntüler, bu değişimin en somut örneklerinden biri oldu. Bölgedeki bir evin bahçesine kadar sokulan tilkiler, yiyecek arayışlarını sürdürürken sergiledikleri rahat tavırlarla dikkat çekti. Çevrede herhangi bir tehdit algılamayan hayvanların, bir süre oyun oynayarak vakit geçirdiği anlar objektiflere yansıdı.

Vatandaş cep telefonuyla kaydetti
Ev sahibi Arif Demirci, penceresinden dışarı baktığında bahçesinde dolaşan tilkileri fark etti. Hiç vakit kaybetmeden cep telefonuna sarılan Demirci, yaban hayvanlarının doğal davranışlarını ve yiyecek arama çabalarını saniye saniye görüntüledi. Uzmanlar, yaban hayvanlarının bu şekilde yerleşim yerlerine inmesinin temel nedeninin, ekosistemdeki bozulmalar ve gıda kıtlığı olduğunu belirtiyor.