Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı hedef alan açıklamaya yazılı bir cevapla tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan duyuruda, karşı tarafın beyanlarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.
Açıklamada, İsrail yönetiminin tutumu eleştirilerek Gazze'deki gelişmelere ve bölgesel istikrarsızlığa dikkat çekildi. Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin hukuki ve siyasi dokunulmazlıklarını yitirdiği ifade edilen metinde, propaganda faaliyetlerinin etkisini kaybettiği belirtildi.
Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan yalan ve iftiralar, Netanyahu başta olmak üzere İsrail hükümetinde görev yapan suçluların içinde bulunduğu korkak ve çürümüş zihniyeti yansıtmaktadır. Gazze'de soykırım işleyerek tüm İsrail halkına tarihi bir utanç yaşatan, ayrıca modern Orta Doğu tarihinde görülmemiş bir yayılmacılık sergileyerek bölgesel ve küresel istikrarsızlığın başlıca sorumlusu olan Netanyahu ve suç şebekesinin sahip olduğu dokunulmazlıklar hem hukuki hem de siyasi bakımdan ortadan kalkmaktadır. Goebbels'in propaganda makinesine benzer biçimde çalışan İsrail kurumlarının çabaları artık yeterli olmamakta, uluslararası toplum Netanyahu hükümetinin yalanlarına inanmamaktadır. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Netanyahu döneminde işlenen suçların karşısında dürüst ve kararlı bir duruş sergilemiştir. Bundan sonra da gerçekleri savunmaya ve dile getirmeye devam edeceğiz.”