Ege Politik Gündem Çay'da hayvansal üretimde hastalık nöbeti: Aşı seferberliği başladı

Çay'da hayvansal üretimde hastalık nöbeti: Aşı seferberliği başladı

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım müdürlüğü ekipleri, büyükbaş hayvan varlığını korumak amacıyla sahaya indi. Bölgedeki çiftliklerde bulaşıcı hastalıklara karşı geniş çaplı bir bağışıklama süreci yürütülüyor.

Çay'da hayvansal üretimde hastalık nöbeti: Aşı seferberliği başladı

Afyonkarahisar bölgesinde hayvancılık sektörünün verimliliğini artırmak ve olası salgın risklerini bertaraf etmek adına Çay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Sonbahar dönemiyle birlikte hız kazanan aşılama takvimi, ilçedeki üreticilerin hayvan sağlığını koruma altına almayı hedefliyor.

Çay'da hayvansal üretimde hastalık nöbeti: Aşı seferberliği başladı

Salgın Hastalıklara Karşı Kalkan

Ekiplerin saha çalışmaları kapsamında özellikle Deresinek ve Eber köylerindeki işletmeler ziyaret edildi. Büyükbaş hayvanların bağışıklık sistemini güçlendirmek için şap ve brusella aşıları titizlikle uygulandı. Veteriner hekimler ve teknik personel tarafından yürütülen bu operasyon, bölgedeki hayvansal üretimin sürdürülebilirliği açısından kritik bir öneme sahip.

İlçe genelinde yaygınlaştırılan bu koruyucu hekimlik faaliyetlerinin, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek amacıyla önümüzdeki günlerde de planlı bir şekilde devam edeceği belirtildi. Yetkililer, üreticilerin hayvan sağlığı konusundaki duyarlılığının, bölge ekonomisi ve gıda güvenliği için büyük bir güvence oluşturduğunu ifade ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız