Aydın’ın hukuk hizmetleri kapasitesini artırmak amacıyla Efeler ilçesinde hayata geçirilen yeni adliye sarayı projesinde saha çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayında temeli atılan ve bölgenin en büyük kamu yatırımlarından biri olarak öne çıkan projenin inşaat sahasında, uzun süredir devam eden zemin etüt çalışmaları başarıyla sonuçlandırıldı.

Zemin güçlendirme aşamasının ardından, binanın taşıyıcı omurgasını oluşturacak olan fora kazıklarının çakılması işlemine geçildi. Atatürk Bulvarı üzerindeki eski orman fidanlığı arazisinde yükselen proje, 35 bin metrekarelik geniş bir arsa üzerine konumlandırılıyor.

Proje Detayları ve Hedeflenen Takvim
Yaklaşık 53 bin metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip olacak şekilde tasarlanan yeni adliye binası; bodrum, zemin ve üzerine inşa edilecek 5 normal kattan oluşacak. Toplamda 1 milyar 678 milyon TL ihale bedeliyle dikkat çeken devasa yapının, olumsuz hava koşullarına rağmen planlanan iş takvimine sadık kalınarak ilerlediği belirtiliyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, inşaatın tüm aşamalarının titizlikle takip edildiği ve binanın Şubat 2028 tarihinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılmasının hedeflendiği ifade edildi. Modern mimarisi ve geniş kapasitesiyle Aydın’ın adalet hizmetlerine önemli bir ivme kazandırması beklenen yeni saray, bölgedeki yargı süreçlerinin daha hızlı ve verimli yürütülmesine olanak tanıyacak.