Çin'in Phoenix TV kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ABD'ye ağır sözlerle yüklendi. Esad Şam ve Menbiç'in kapılarını ABD'ye açıp açmayacaklarının sorulması üzerine ; Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ta kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar dedi.
Esad'ın açıklamaları şöyle;
(ABD'nin Menbiç'e konuşlandırdığı askerlerle ilgili) Suriye'nin daveti veya izni olmadan Suriye'ye giren her yabancı asker. ABD askeri varlığının mevcut duruma yardımcı olacağını da düşünmüyorum.
(Şam'ın Menbiç'in kapılarını 'ABD'ye açıp açmadığı sorusu üzerine) Hayır. Ne yapacaklar ki? IŞİD'le mi savaşacaklar? Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ta kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar.
İsviçre'nin Cenevre kentindeki görüşmelerden sonuç çıkmasını beklemiyorduk ama uzlaşı yolunda atılmış olumlu bir adım oldu.
Suriye'de IŞİD'e karşı etkili mücadele veren tek ciddi güç Rusya.
Suriye'nin gelecekteki siyasi sistemi Suriyelilere bağlı.
Suriye ordusunun bir sonraki önceliği Rakka'nın özgürleştirilmesi.
Suriye'deki çatışmaların 2017'de biteceğini umuyorum.
Esad ABD'yi Yerden Yere Vurdu!
Suriye Devlet Başkanı Esad, ABD'nin Menbiç'teki askeri varlığına rıza göstermediklerini, Suriye'de IŞİD'le etkili mücadele eden tek gücün de Rusya olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
11.03.2017 14:20
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: