Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda attığı adımlar, Trakya bölgesindeki üretim sahalarında somut sonuçlar vermeye devam ediyor. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sürdürülen yerli doğalgaz çalışmaları, bölgeyi enerji üretiminin önemli merkezlerinden biri haline getirdi. Karacakılavuz Mahallesi’nde yürütülen 2026 sondaj programı kapsamında, yer altındaki rezervleri ekonomiye kazandırmak için yaklaşık 2 bin metre derinlikte yeni bir kuyu açıldı.
Kararin Detaylari
Üretim kapasitesinde yeni hedef
Etkilerin Degerlendirmesi
Bölgedeki enerji faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Trakya Havzası Doğalgaz CEO’su Sinan Furat, 40 yılı aşkın bir süredir sektörde yer aldıklarını belirterek, mevcut üretim hacmini artırmanın temel öncelikleri olduğunu vurguladı. Halihazırda 90’ın üzerinde aktif kuyudan günlük yaklaşık 200 bin metreküp doğalgaz elde edildiğini belirten Furat, bu miktarın 80 bin hanenin günlük tüketimine denk geldiğini ifade etti.
Karadeniz gazının sektöre kattığı ivmeye de dikkat çeken Furat, Türkiye genelindeki yerli üretim rakamlarının son yıllarda ciddi bir yükseliş trendine girdiğini belirtti. Karadeniz’deki rekor seviyedeki üretim artışının yanı sıra, karadaki operasyonların da milli ekonomiye katkısının sürdüğünü dile getiren Furat, yeni açılan kuyularla birlikte bu katkının 2026 yılında daha da büyüyeceğini kaydetti. Bölgede bugüne kadar 500’den fazla noktada sondaj çalışması gerçekleştiren şirket, yerli kaynakları en verimli şekilde kullanmak adına çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
