Ege Politik Ekonomi Kentsel Dönüşüm Taahhüt Hizmetlerinde KDV oranı yüzde 1'e indirildi!

Kentsel Dönüşüm Taahhüt Hizmetlerinde KDV oranı yüzde 1'e indirildi!

Resmi Gazete'de yayınlanan Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair 3070 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapamayan riskli yapı malikleri için vergi indirimi sağlandı.

Kentsel Dönüşüm Taahhüt Hizmetlerinde KDV oranı yüzde 1'e indirildi!

Kararla, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara ilişkin taahhüt işlerine yönelik KDV oranı yüzde 1'e indirildi.

ESKİ ORAN YÜZDE 18
Taşınmaz maliklerinin müteahhitlere arsa payı vermeden dönüşüm projelerini doğrudan kendileri yaptırarak aynı alanda konut inşa etmek istemeleri ve bunun için müteahhitlerden inşaat taahhüt hizmeti almaları halinde, bu hizmetlere genel oranda yüzde 18 KDV hesaplanıyordu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız