Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bugün bir araya geliyor. Toplantının saat 16.00'da Beştepe'de başlaması planlanıyor.
Zirve hazırlıklarında son rötuşlar yapılacak
Toplantının en önemli gündem maddesini, 6-7 Temmuz tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi oluşturuyor. Zirve için alınan güvenlik önlemleri, hazırlıklar ve gündem başlıkları detaylıca görüşülecek. Ayrıca zirve esnasında yapılacak ikili temasların programına da son şekli verilecek.
Milyonların gözü en düşük emekli aylığında
Kabine'nin bir diğer kritik başlığını ise ekonomi oluşturacak. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileri sonrası şekillenecek ekonomik durum ve en düşük emekli aylığına yönelik düzenleme çalışmaları masaya yatırılacak.
Toplantıda ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki müzakereler ve "Terörsüz Türkiye" sürecindeki gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor.