Muğla'nın turizm başkenti Bodrum, kruvaziyer turizmi kapsamında bugün oldukça yoğun saatler geçirdi. Sabahın erken saatlerinde limana giriş yapan iki dev yolcu gemisi, toplamda 1144 misafiri ilçe ile buluşturdu.

Dev gemilerin rotası ve detaylar

Bahama bayrağı taşıyan 233 metre boyundaki Silver Nova, Yunanistan'ın Girit Adası'ndan yola çıkarak Bodrum'a ulaştı. Lüks gemide ağırlıklı olarak ABD vatandaşı olan 733 yolcu ile 535 kişilik mürettebat bulunuyor. Gün boyu Bodrum'un tarihi ve turistik noktalarını keşfedecek olan geminin, akşam saatlerinde rotasını Patmos Limanı'na çevirmesi bekleniyor.
Diğer yandan, Palau bayraklı 193 metrelik Astoria Grande isimli gemi de Bozcaada üzerinden ilçeye geldi. Ağırlıklı olarak Rus turistlerden oluşan 411 yolcusu ve 405 kişilik personeliyle dikkat çeken gemi, Bodrum'daki kısa süreli konaklamasının ardından akşam saatlerinde Antalya'ya doğru hareket edecek. Her iki geminin de ilçeye getirdiği turistler, Bodrum çarşısı ve çevresinde hareketliliğe neden oldu.