Ege Politik Ekonomi Ahmetli’de tozlu yollar tarih oluyor: Üreticinin yüzü gülecek

Ahmetli’de tozlu yollar tarih oluyor: Üreticinin yüzü gülecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’deki ulaşım ağını güçlendirmek için düğmeye bastı. Seydiköy hattındaki 8 kilometrelik asfalt seferberliği, bölge halkı ve çiftçiler için büyük bir rahatlama sağlayacak.

Ahmetli’de tozlu yollar tarih oluyor: Üreticinin yüzü gülecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli ilçesinde ulaşım kalitesini artırmak adına önemli bir hamleye imza attı. Seydiköy Mahallesi’ni ana arterlere bağlayan toplam 8 kilometrelik güzergahta başlatılan sathi kaplama asfalt çalışmaları, bölgedeki ulaşım sorunlarını kökten çözmeyi hedefliyor. Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı üzüm sezonu öncesinde bitirilmesi planlanan proje, hem sürücülere konforlu bir sürüş imkanı sunacak hem de çevresel bir sorun olan tozlanmanın önüne geçecek.

Ahmetli’de tozlu yollar tarih oluyor: Üreticinin yüzü gülecek

Çalışmaları yerinde inceleyen Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş, projenin bölge için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Hastane bağlantısı ve Seydiköy ulaşımı açısından kritik olan bu hattın ardından, Karaköy güzergahında da benzer iyileştirmelerin yapılacağını belirten Mintaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen uyumlu çalışma sürecinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ahmetli’de tozlu yollar tarih oluyor: Üreticinin yüzü gülecek

Ulaşımda Konfor ve Güvenlik Dönemi

Fen İşleri ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar, ilçe merkezinden Seydiköy’e uzanan 4 kilometrelik Dörtyol bağlantısı ile Ankara asfaltından mahalleye ulaşan diğer 4 kilometrelik kesimi kapsıyor. Toplam 8 kilometrelik bu modernizasyon hamlesi, özellikle ağır vasıta ve traktör trafiğinin yoğun olduğu bölgede güvenliği üst seviyeye taşıyacak.

Mahalle muhtarları da yapılan hizmetin bölge ekonomisi için taşıdığı değere dikkat çekti. Seydiköy Mahalle Muhtarı Nasuh Sururi Yılmaz, yolun uzun süredir beklenen bir ihtiyaç olduğunu belirterek, hasat dönemi öncesinde tamamlanacak olmasının üreticiyi rahatlatacağını söyledi. Karaköy Mahalle Muhtarı Abdullah Adıgüzel ise toz sorununun sona ermesiyle birlikte vatandaşların daha temiz ve güvenli bir ulaşım imkanına kavuşacağını belirterek, emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız