Eğitim dünyasında yaratıcılığın sınırlarını zorlayan Lütfi Ege Ortaokulu öğrencileri, edebiyat ve teknolojiyi birleştiren özgün bir projeye imza attı. 7/E sınıfında eğitim gören 31 öğrenci, Türkçe öğretmenleri Tarık Akçakaya’nın rehberliğinde çıktıkları yazarlık yolculuğunda, üç ay gibi kısa bir sürede üç farklı eseri tamamlamayı başardı.
Genç kalemlerin elinden çıkan "Düş Sokağı Sakinleri", "Çorbada Tuzum Var" ve "Hayal Fabrikası" isimli kitaplar, 9. Denizli Kitap Fuarı’nda edebiyatseverlerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler, stant başında bizzat görev alarak ziyaretçilere yazım süreçlerini ve hikayelerinin arka planını anlatıyor.

Edebiyatın teknolojiyle buluşması
Projenin en dikkat çekici yanlarından biri, öğrencilerin kurguladıkları karakterleri sanal dünyadan çıkarıp fiziksel objelere dönüştürmeleri oldu. Yazarlık çalışmalarına paralel olarak yürütülen süreçte, kitaplardaki 31 farklı karakter üç boyutlu yazıcılar kullanılarak figür haline getirildi. Bu sayede okurlar, okudukları hikayelerin kahramanlarını fuar alanında somut bir şekilde inceleme şansı buluyor.

Dünya dillerine açılan kapı
Öğrencilerin büyük bir emekle hazırladığı "Düş Sokağı Sakinleri" adlı eser, gördüğü yoğun ilgi üzerine uluslararası bir boyuta taşındı. İngilizceye çevrilerek "The Residents of Dream Street" adıyla yayımlanan kitap, ortaokul seviyesindeki öğrencilerin edebi üretimlerinin sınırlarını genişletti. Genç yaşta eserlerini farklı bir dilde görme mutluluğunu yaşayan öğrenciler, fuar süresince hem yazarlık deneyimlerini paylaşıyor hem de projelerinin başarısını ziyaretçilerle kutluyor.