Ege Politik Eğitim Muğla'da okul yöneticilerine afet eğitimi: Çocuk hakları öncelik olacak

Muğla'da okul yöneticilerine afet eğitimi: Çocuk hakları öncelik olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, Muğla'daki okul müdürlerine afet yönetimi ve çocuk hakları konusunda kapsamlı bir eğitim programı başlatıldı.

Muğla'da okul yöneticilerine afet eğitimi: Çocuk hakları öncelik olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF'in ortaklaşa yürüttüğü Afet ve Acil Durumlarda Çocuk Hakları ve Eğitimi Projesi, Muğla'da start aldı. Projenin yerel ayağında, okul yöneticilerinin kriz anlarında çocuk haklarını merkeze alan bir yönetim anlayışı geliştirmeleri hedefleniyor.

Muğla'da okul yöneticilerine afet eğitimi: Çocuk hakları öncelik olacak

Eğitim programının ilk aşaması Menteşe, Ula ve Yatağan ilçelerindeki okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, afetlere karşı hazırlıklı olmanın sadece fiziksel önlemlerle sınırlı tutulamayacağını ifade etti. Çay, çocuk haklarına duyarlı, kapsayıcı ve güvenli bir okul iklimi oluşturmanın, kriz dönemlerinde eğitimin sürekliliği açısından kritik bir rol oynadığını belirtti.

Muğla'da okul yöneticilerine afet eğitimi: Çocuk hakları öncelik olacak

Okul yöneticilerine afet farkındalığı kazandırılacak

Muğla genelindeki 13 ilçeyi kapsayacak şekilde planlanan eğitim süreci, okul müdürlerinin yetkinliklerini artırmayı amaçlıyor. Program dahilinde yöneticilere; afet anında çocuk haklarının korunması, kriz yönetimi stratejileri ve okullarda güvenli kurum kültürünün yerleştirilmesi gibi konularda bilgiler aktarılıyor.

Eğitim takvimi, ilçe bazlı olarak belirlenen plan doğrultusunda önümüzdeki günlerde diğer bölgelerde de devam edecek. Bu çalışmalarla, olası acil durumlarda okulların çocukların hem fiziksel hem de psikolojik güvenliğini sağlayan birer kale haline getirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız