Ege Politik Eğitim Denizlili üniversitelilere 11 bin TL'lik can suyu: Başvurular başladı

Denizlili üniversitelilere 11 bin TL'lik can suyu: Başvurular başladı

Şehir dışında eğitim gören Denizlili gençlerin barınma ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 11 bin TL tutarındaki öğrenim desteği için takvimi açıkladı.

Denizlili üniversitelilere 11 bin TL'lik can suyu: Başvurular başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve üniversite öğrencilerinin omuzlarındaki maddi yükü bir nebze olsun hafifletmek amacıyla hayata geçirdiği destek programını bu yıl da sürdürüyor. 2024 yılında başlatılan ve ailelerin bütçesine önemli bir katkı sağlayan Ayni Öğrenim Yardımı projesi, 2026-2027 akademik döneminde de gençlerin yanında olmaya devam edecek.

Eğitim yolculuğunda destek eli

Program kapsamında, ikametgahı Denizli sınırları içerisinde bulunan ve eğitimini şehir dışında sürdüren öğrencilere, bir defaya mahsus olmak üzere 11 bin TL değerinde ayni yardım yapılacak. Söz konusu destek paketi; öğrencilerin ulaşım, barınma, kırtasiye ve diğer zorunlu eğitim harcamalarını kapsayacak şekilde planlandı. Belediye yönetimi, bu yardımın amacına uygun kullanıldığını denetlemek adına öğrencilerden ilgili harcamalara dair faturaları talep edecek.

Başvuru süreci ve detaylar

Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin, 28 Eylül ile 16 Ekim 2026 tarihleri arasında işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Başvurular, belediyenin resmi internet sitesi olan www.denizli.bel.tr adresi üzerindeki Başvurular sekmesi aracılığıyla dijital ortamda alınacak. Şartları sağlayan tüm öğrenciler, belirlenen tarihler içerisinde kayıtlarını oluşturarak bu eğitim katkısından faydalanabilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız