Ege Politik Eğitim Denizli'de kutsal yolculuk öncesi rehberlik eğitimi: 186 kişi bilgilendirildi

Denizli'de kutsal yolculuk öncesi rehberlik eğitimi: 186 kişi bilgilendirildi

Kasım ayında umre vazifesini yerine getirmek için yola çıkacak olan Denizlili vatandaşlar, düzenlenen kapsamlı seminerle kutsal topraklardaki ibadet süreçlerine hazırlandı.

Denizli'de kutsal yolculuk öncesi rehberlik eğitimi: 186 kişi bilgilendirildi

Denizli İl Müftülüğü, önümüzdeki ay umre ziyareti gerçekleştirecek olan 186 kişilik kafile için özel bir hazırlık programı organize etti. Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle manevi bir atmosferde başladı.

reklam
Denizli'de kutsal yolculuk öncesi rehberlik eğitimi: 186 kişi bilgilendirildi

İbadetlerin usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Umre ibadetinin manevi derinliğine vurgu yapan Pamuklu, yolculuk öncesinde dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra, kutsal topraklarda birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmenin önemine değindi. Ayrıca Mekke ve Medine'de ziyaret edilecek kutsal mekanlar hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı.

Denizli'de kutsal yolculuk öncesi rehberlik eğitimi: 186 kişi bilgilendirildi

Eğitimde uzman isimler sahne aldı

Programın devamında İl Müftü Yardımcısı Bayram Yılmaz, Hac ve Umre Şube Müdürü Fahri Uçak ve Kur'an kursu öğreticisi Keziban Vural da kürsüye gelerek umre yolcularını bilgilendirdi. Katılımcıların ibadetlerini eksiksiz yerine getirebilmeleri için gerekli teknik ve dini bilgilerin aktarıldığı seminer, soru-cevap bölümünün ardından tamamlandı. Bu eğitimle birlikte, Denizli'den yola çıkacak vatandaşların kutsal yolculuğa tam donanımlı bir şekilde hazırlanması hedeflendi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız