Çameli ilçesi, aile kurumunun toplumsal hayattaki yerini ve modern çağın getirdiği zorlukları ele alan kapsamlı bir eğitim etkinliğine ev sahipliği yaptı. "Aile On Yılında: Modern Dünyada Aileyi Anlamak ve Güçlendirmek" başlığıyla düzenlenen konferans, bölgedeki aile yapısının korunması ve geliştirilmesi adına önemli bir buluşma noktası oldu.

Toplantıya Çameli Kaymakamı Mustafa Çelik ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan katılım göstererek, aile değerlerinin toplumun temel taşı olduğu vurgusunu desteklediler.

Uzmanlardan kritik uyarılar
Etkinliğin eğitim kısmında Acıpayam Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Erdağ ile Sosyal Çalışmacı Bahar Baday, aile hizmetleri ve sosyal destek mekanizmaları üzerine bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi. Programın ana konuşmacısı olan Üniversite Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Aktaş ise akademik perspektiften güncel aile sorunlarını değerlendirdi.
Prof. Dr. Aktaş, modern dünyanın bireyler üzerinde yarattığı dönüşümün aile bağlarını nasıl etkilediğine dikkat çekti. Değişen yaşam koşullarının aile içi etkileşimleri zayıflatabildiğini belirten Aktaş, bu bağların güçlendirilmesinin toplumsal huzur için bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferans, aile kurumunun karşılaştığı değişimleri anlamak ve çözüm yolları geliştirmek adına verimli bir platform sağladı. Program, aile yapısının geleceğine dair farkındalık oluşturulmasıyla sona erdi.