Bitlis Eren Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk kez öğrenci kabul ettiği tercih döneminde bölgedeki köklü üniversiteleri geride bırakarak rekor bir ilgi gördü. Fakülte, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 515.764 taban puan ve 9 bin 552 başarı sırası ile öğrenci aldı. Bu performans, fakültenin Gaziantep Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi gibi bölgenin yerleşmiş tıp fakültelerinden daha yüksek bir tercih oranına ulaşmasını sağladı.
Üniversite yönetimi tarafından yapılan açıklamada, fakültenin bina inşaatı ve akademik personel alımı süreçleri tamamlanana dek eğitimlerin İstanbul'da sürdürüleceği belirtildi. Buna göre tıp fakültesine yerleşen öğrenciler, birinci, ikinci ve üçüncü sınıf eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde (Çapa) görecek. Eğitim sürecinin bu aşamasında öğrencilere maddi destek de sağlanacak.
Burs miktarları ise öğrencilerin başarı sıralamasına göre belirlendi. İlk 15 binlik başarı sıralamasına sahip olan öğrencilere aylık 50 bin Türk Lirası, 15 binin üzerindeki başarı sıralamasına sahip olanlara ise aylık 30 bin Türk Lirası burs verilecek.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmed Galip Halidi, gelen yoğun ilgiyi değerlendirdi ve sürecin detaylarını paylaştı:
“Bu ilgide Çapa’da eğitim almak ve çok ciddi burs olanağının sunulması etkili oldu Çünkü ilk 10 bine giren öğrenciler arayarak, ziyaret ederek tercih edeceklerini söylüyordu. 3 yıl Çapa’da eğitim görecekler. Bizim şu an binamızın inşaatı devam ediyor. Bir yandan binayı tamamlayıp bir yandan akademik personel alımı yapıyoruz. 3 yıl dedik ama daha önce de tamamlayabiliriz.”