Ege Politik Asayiş Ula’da korkutan alevler: Ekipler seferber oldu

Ula’da korkutan alevler: Ekipler seferber oldu

Muğla’nın Ula ilçesindeki bir tarım arazisinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılma riski taşıyor. Bölgeye sevk edilen çok sayıda ekip, alevleri kontrol altına almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Ula’da korkutan alevler: Ekipler seferber oldu

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesi’nde bugün öğleden sonra hareketli anlar yaşandı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle tarım arazisinde başlayan yangın, bölgedeki rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevlerin yükseldiğini fark eden çevre sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Ula’da korkutan alevler: Ekipler seferber oldu

Ekiplerin yoğun mücadelesi sürüyor

İhbarın ardından bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler ve çok sayıda orman işçisi yönlendirildi. Olay yerine hızla ulaşan ekipler, yangının çevredeki diğer tarım arazilerine ve yakın konumda bulunan ormanlık alana sıçramaması için stratejik bir müdahale başlattı.

Mahalle halkının da söndürme çalışmalarına destek verdiği bölgede, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çabaları tüm hızıyla devam ediyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla olayla ilgili kapsamlı bir inceleme başlatıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız