Ege Politik Asayiş Sandıklı'da tarım arazileri alevlere teslim oldu: 200 dekar kül oldu

Sandıklı'da tarım arazileri alevlere teslim oldu: 200 dekar kül oldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde çıkan anız yangını, itfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yerleşim yerlerine sıçramadan söndürüldü.

Sandıklı'da tarım arazileri alevlere teslim oldu: 200 dekar kül oldu

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Kızık köyü civarındaki tarım arazilerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın meydana geldi. Kısa sürede geniş bir alana yayılan alevleri fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Sandıklı'da tarım arazileri alevlere teslim oldu: 200 dekar kül oldu

Ekiplerin Hızlı Müdahalesi Facianın Önüne Geçti

Sandıklı'da tarım arazileri alevlere teslim oldu: 200 dekar kül oldu

Sandıklı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Sandıklı Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı arazözler, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çalışma yürüttü. Ekiplerin koordineli müdahalesi sayesinde alevler, yakın çevrede bulunan yerleşim yerlerine ulaşmadan durduruldu.

Yapılan ilk tespitlere göre olayda yaklaşık 200 dekarlık tarım arazisi zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmalarını sürdüren görevliler, yangının çıkış sebebini netleştirmek adına detaylı bir araştırma başlattı. Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı da konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız