Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden 76 yaşındaki Halil İbrahim Öztürk, evinde ölü bulundu. Müstakil bir yapıda tek başına yaşamını sürdüren Öztürk'ten haber alamayan ev sahibi Kadriye Kalkan, durumu kontrol etmek üzere sabah saatlerinde kapısına gitti.
Kapının açılmaması üzerine endişelenen Kalkan, seslenerek içeri girmeye çalıştı. Kapıyı zorlayarak açan ev sahibi, Öztürk'ü hareketsiz bir şekilde yatarken buldu. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye hızla intikal eden 112 Acil Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede yaşlı adamın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Son görüşme akşam saatlerinde gerçekleşmiş
Olayın şokunu yaşayan ev sahibi Kadriye Kalkan, talihsiz adamla bir gün önce akşam saatlerinde bir araya geldiklerini ifade etti. Kalkan, "Akşam kendisine çay ikram ettim, birlikte içtik. Her şey normal görünüyordu" diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Eve girdiğinde yoğun bir soba gazı kokusu aldığını belirten Kalkan, Öztürk'ün kısa bir süre önce kömür yardımı aldığını da sözlerine ekledi.

Soba zehirlenmesi şüphesi
Olay yeri inceleme ekipleri evde detaylı çalışma yaparken, ilk bulgular ölüm nedeninin karbonmonoksit zehirlenmesi olduğunu işaret ediyor. Öztürk'ün cansız bedeni, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla yapılacak otopsi işlemlerinin ardından netlik kazanacak. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.