Ege Politik Asayiş Fethiye'de Alevlere Gece Görüşlü Helikopterle Müdahale: 16 Huzurevi Sakini Hastaneye Kaldırıldı

Fethiye'de Alevlere Gece Görüşlü Helikopterle Müdahale: 16 Huzurevi Sakini Hastaneye Kaldırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun çabasıyla büyümeden söndürüldü. Yangın sırasında tahliye edilen huzurevindeki 64 yaşlıdan 16'sı dumandan etkilenerek tedavi altına alındı.

Fethiye'de Alevlere Gece Görüşlü Helikopterle Müdahale: 16 Huzurevi Sakini Hastaneye Kaldırıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dün akşam saatlerinde Karagedik Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, yerleşim yerlerine yaklaşınca bölgede alarm verildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz ve orman personeli sevk edildi.

Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahale için devreye gece görüşlü Nefes helikopteri girdi. Helikopter, gece boyunca sık sık sorti yaparak alevlerin üzerine su bıraktı. Karada ise 194 kara aracı ve iş makineleriyle alevlere müdahale edildi. Ekiplerin koordineli çalışması sonucu yangın, can kaybı yaşanmadan kontrol altına alındı.

Huzurevi Tahliye Edildi, 16 Kişi Hastanede

Yangının tehdit ettiği noktalardan biri de Fethiye'deki huzurevi oldu. Alevlerin yaklaşması üzerine huzurevinde kalan 64 yaşlı, tedbir amaçlı olarak hızla güvenli bölgelere tahliye edildi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yaptığı açıklamada tahliye sırasında 16 huzurevi sakininin dumandan etkilendiğini ve hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Vali Akbıyık, "Allaha şükür ciddi bir durumları yok. Birazdan onları ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vali Akbıyık, yangından etkilenen bölgedeki 78 hanede yaşayan 274 vatandaşın da güvenli bir alana alındığını belirtti. Ekiplerin sahada büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Vali, yangının hızla kontrol altına alınmasında tüm kurumların koordineli çalışmasının etkili olduğunu söyledi.

Fethiye'de Alevlere Gece Görüşlü Helikopterle Müdahale: 16 Huzurevi Sakini Hastaneye Kaldırıldı

Vali'den Kritik Uyarı: "Yılın En Riskli Günlerindeyiz"

Yangın söndürme çalışmalarının ardından açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, önümüzdeki günlerin hava sıcaklığı, düşük nem ve yüksek rüzgar nedeniyle yangın açısından çok riskli olduğuna dikkat çekti. Meteoroloji ve Orman Genel Müdürlüğü'nün şiddetli uyarılar yaptığını hatırlatan Vali, vatandaşlara seslendi: "Lütfen ormanlarımızda ateş yakmayalım, mangal yakmayalım, izmarit atmayalım. Azami özene dikkati gösterelim."

Vali Akbıyık, jandarma komandolar, polis özel harekat ekipleri ve tüm kamu birimlerinin sahada seferber olduğunu belirterek, "Şu haftayı inşallah yangınsız, kazasız, belasız atlatmak istiyoruz" dedi. Yangına müdahale eden tüm ekiplere teşekkür eden Vali, "Bugün hakikaten çok hızlı, koordineli bir müdahale vardı. Başta Orman Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere jandarmamıza, emniyetimize, AFAD'ımıza, belediyelerimize, vatandaşlarımıza, STK'larımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız