Ege Politik Asayiş 300 milyon liralık kripto vurgununda düğmeye basıldı: 39 gözaltı

300 milyon liralık kripto vurgununda düğmeye basıldı: 39 gözaltı

Manisa merkezli beş ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla çökertilen suç örgütünün, devasa para trafiğini kripto borsaları üzerinden yönettiği ortaya çıktı.

300 milyon liralık kripto vurgununda düğmeye basıldı: 39 gözaltı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda, suç dünyasına yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Manisa, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli ve Mardin’i kapsayan eş zamanlı baskınlarda, haklarında çeşitli suçlamalar bulunan 39 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma; örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, kasten yaralama, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi çok sayıda ağır suçlamayı içeriyor. Emniyet güçlerinin titizlikle yürüttüğü saha çalışmaları sonucunda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, dijital cihazlar ve suçtan elde edildiği değerlendirilen nakit paralara el konuldu.

300 milyon liralık kripto vurgununda düğmeye basıldı: 39 gözaltı

Kripto paralarla izlerini kaybettirmeye çalışmışlar

Soruşturmanın en dikkat çekici boyutunu ise MASAK verileriyle ortaya çıkarılan finansal hareketlilik oluşturdu. İncelemeler sonucunda, şüphelilerin banka hesapları üzerinden yaklaşık 300 milyon liralık bir para trafiği döndürdüğü saptandı. Suç örgütü üyelerinin, elde ettikleri haksız kazancı gizlemek amacıyla OKX, OKX GLOBAL ve Coin TR gibi kripto varlık platformlarını kullandıkları tespit edildi.

Sağlık kontrolleri tamamlanan 19 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Manisa'dan Soma'ya sevk edildi. Geriye kalan diğer şüphelilerin de emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilerin karşısına çıkarılacağı belirtildi. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma süreci devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız