Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Fethiye’nin Gökçeovacık Mahallesi merkezli geniş bir bölgeyi kapsayan içme suyu hattı yenileme projesini başlattı. Bölgedeki nüfus yoğunluğunun artması ve mevcut altyapının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yaşanan su kesintileri, gerçekleştirilen bu kapsamlı müdahale ile tarih oluyor.

Altyapı güçleniyor, kesintiler son buluyor
Yıllardır bölgenin su ihtiyacını karşılayan mevcut hat, özellikle yaz aylarında artan talep ve engebeli arazi yapısı nedeniyle yetersiz kalıyordu. MUSKİ ekipleri, bölgedeki basınç sorunlarını gidermek ve sürdürülebilir bir su arzı sağlamak amacıyla 3 bin metre uzunluğundaki ana isale hattını daha geniş çaplı, dayanıklı HDPE borularla değiştirmeye başladı. Bu çalışma sadece Gökçeovacık ile sınırlı kalmayıp, Kavacık ve Dalaman’ın Sabunlu Mahallesi’ni de içine alan geniş bir grup mahalle ağını kapsıyor.

Muhtarlardan hizmete tam destek
Yürütülen çalışmaları yerinde takip eden mahalle muhtarları, bölgenin kronikleşen su sorununa çözüm getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sabunlu Mahalle Muhtarı Baki Varol, 90’lı yıllardan kalan hattın artık ihtiyaca yanıt veremediğini belirterek, "Nüfusumuz arttı, sularımız yetersiz kalıyordu. Bu yatırım sayesinde uzun süredir beklediğimiz rahatlığa kavuşacağız" ifadelerini kullandı.
Gökçeovacık Muhtarı Mehmet Kabak ve Kavacık Muhtarı Ramazan Güçlü de bölgenin altyapı sorunlarına gösterilen duyarlılık için Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ekiplerine teşekkürlerini iletti. MUSKİ Göcek Bölgesi ekipler sorumlusu Serter Mert Demirel ise projenin teknik detaylarına değinerek, 119’luk eski hattın yerine 200’lük boruların döşendiğini, bu sayede bölge halkının çok daha verimli bir içme suyu hizmetine kavuşacağını vurguladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, bölgedeki su arzının uzun yıllar boyunca sorunsuz devam etmesi hedefleniyor.