Rusya: Cerablus Tepkimiz Yumuşak Değil

Rusya'da her hafta düzenlenilen basın toplantılarında bu hafta gündemde Türkiye ve Cerablus'a geniş yer verildi.

25 Ağustos 2016 - 18:20

Her hafta düzenlenen basın toplantıları çerçevesinde bu hafta Suriye'ye dair açıklamalarda bulunan Zaharova Türkiye'ye verdikleri tepkinin yumuşak olmadığını iyi düşünülmüş olduğunu ifade etti. Türkiye'nin neden bu kadar kolay affedildiği sorusu üzerine cevap veren Zaharova Zaharova, Rusya-Türkiye ilişkilerine ilişkin olarak, Bazıları, Türkiye'yi neden bu kadar kolay affettiniz, bazıları da neden normalleşme süreci bu kadar yavaş ilerliyor diye soruyor. İlişkiler çabucak bozulabilir ama onarılmaları zaman ve aşamalı adımlar gerektirir ifadelerini kullandı. Fakat Zaharova ilişkilerin onarılması için yalnızca zamana 'güvenilmemesi' gerektiğini de belirtti: Kimse zamanın en önemli faktör olduğunu söyleyemez. Zaman elbette önemlidir ama işleri zamana değil, ilişkilerin karşılıklı çıkarlar hesaba alınarak tüm formatlarda canlandırılmasına ve reel duruma bırakmalıyız. ifadelerini kullandı.

Zaharova'nın konuşmasından satırbaşları

IŞİD'in kimyasal silahları sürpriz değil

Öte yandan Zaharova, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) yayımladığı raporda yer alan IŞİD'in elinde kimyasal silah olduğu bilgisinin kendileri şaşırtmadıklarını de belirtti: IŞİD'in elinde kimyasal silah olduğunun ve bunları hem Suriye hem de Irak'ta kullandığının açıklanması bizim için sürpriz olmadı. Rus tarafı bunu daha önce defalarca söyleyip bu konuda uyarıda bulunmuştu.

Haseke çatışmaları bazı odakların işine geliyor

Suriye'nin Haseke kentinde ordu ile Kürt güçler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 'çok kaygılı' olduklarını söyleyen Zaharova, bu çatışmaların 'Suriye'yi nihai olarak yok etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü' vurguladı. Zaharova, Rus tarafı Haseke'deki çatışmaların durması için çeşitli kanallar üzerinden aktif çabalar gösteriyor. Tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz diye de ekledi.

Cerablus tepkimiz yumuşak değil iyi düşünülmüş

Öte yandan Zaharova, Rus Dışişleri'nin, Türkiye'nin Cerablus operasyonu hakkında yaptığı yazılı açıklamanın 'bir hayli yumuşak bir tepki' olarak değerlendirildiğine ilişkin yorumlar içinse, Biz tepkimizin yumuşak olduğunu düşünmüyoruz. Aksine bu, üzerinde iyice düşünülmüş ve derin bir analiz sonucunda verilmiş bir tepkiydi dedi. Türkiye'nin Cerablus operasyonuyla ilgili bilgilerin Rusya Savunma Bakanlığı tarafından dikkate alındığını da ekleyen Zaharova, Suriye topraklarındaki tüm eylemler Şam'la koordinasyon içerisinde yürütülmeli vurgusunu da yaptı.

Bu haber 602 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()