Gündemden kısa kısa

TURKİYE GÜNDEMİ 27 NİSAN 2016

27 Nisan 2016 - 10:45

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         27.04.2016

 

DOLAR-USD: 2.8235

AVRO-EURO: 3.1945

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.1310

ALTIN-GOLD: 112.7500

 

NUSAYBİN'DE 295 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Nusaybin'de, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 295 teröristin etkisiz hale getirildiği, 193 barikatın kaldırıldığı ve 659 el yapımı patlayıcının imha edildi.

TSK, IŞİD'İ VURDU: 11 ÖLÜ

Sınıra 12 kilometre uzaklıktaki Duvaybik'taki IŞİD'e ait 2 füze rampası Fırtına Obüsleriyle imha edildi, 11 IŞİD'li etkisiz hale getirildi.

“ABD’NİN HIMARS FÜZELERİ MAYIS’TA TÜRKİYE’YE YERLEŞTİRİLECEK”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’nin HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) füze bataryalarının Mayıs ayında Türkiye sınırına yerleştireceğini doğruladı.

1 MAYIS KUTLAMALARI BAKIRKÖY'DE

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 1 Mayıs kutlamalarını Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştireceklerini duyurdu. Kani Beko, kutlamaları güvenli bir biçimde yapmayı öncelikli bir görev olarak benimsediklerini ve Bakırköy kararının 2016’ya özgü olduğunu söyledi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

DOKUNULMAZLIK DOSYALARI TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU

Siyasi Parti Liderlerinden Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ ile Bahçeli'nin de aralarında olduğu bazı milletvekillerine ait 25 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu.

ERDOĞAN'DAN "LAİKLİK" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Meclis Başkanımızın anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini, kendi düşüncelerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgiliyse benim başbakanlığımın basından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir” dedi.

KAHRAMAN: “LAİKLİĞİN TARİFİ VE TATBİKATI YENİ ANAYASADA OLMALIDIR”

TBMM Başkanı Kahraman, "Laikliğin farklı inanç gruplarına sağladığı hürriyetlerin mevzuatta yer bulması, devlet ve milleti karşı karşıya getirmeyen bir laikliğin tarifi ve tatbikatı yeni anayasada olmalıdır." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN PKK KAMPINA GİREN BBC'YE SERT TEPKİ

İngiliz kamu televizyonu BBC'nin muhabiri Ian Pannell, terör örgütü PKK'nın Kandil Dağları'ndaki kampına girdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bunun adı gazetecilik değil, terör teşvikçiliğidir" diye tepki gösterdi.

'ANAYASA ÇALIŞMAMIZDA LAİKLİK VAR'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamaları sonrasına istinaden yaptığı açıklamada, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Yeni anayasa çalışmamızda laiklik var, bu konuyu tartışmış bile değiliz." dedi.

AİHM'DEN TÜRKİYE'YE CHP MAHKÛMİYETİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) malvarlığına el koyma kararıyla ilgili CHP'nin açtığı davada kararını açıkladı. Karara göre Türkiye, CHP'ye 1 milyon euro ödeyecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TBMM BAŞKANI'NA: YA BU İLKELERE İNAN, YA KOLTUĞU TERK ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik konusu hakkındaki sözleri hakkında çok sert konuştu. Kılıçdaroğlu, "Biz ne diyorduk, Anayasa'nın ilk 4 maddesi değiştirilemez diyorduk. Sayın Başkan'a demek istiyorum, ya bu ilkelere inan ya o koltuğu terk et" dedi.

YÜKSEKDAĞ: ‘LAİKLİK’ TARTIŞMASI, BAŞKANLIK ANAYASASI İÇİN BİR KILIF

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ‘laiklik’ tartışmasına değindi, tartışmanın, ‘başkanlık anayasası’na kılıf için yapıldığını ifade etti, “Diktatörlük anayasasını meşru göstermek için dini gösteriyorlar” dedi.

BAHÇELİ: SAYIN CUMHURBAŞKANI'NIN BİR ÇİFT SÖZÜ VACİPTİR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatı diye bir şey yok sözlerine destek verip "Cumhurbaşkanı'nın sözleri ümit vericidir. PKK'nın Meclis'teki uzantıları ile yan yana oturan AKP'li siyasetçilere Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir çift sözü vaciptir" diye konuştu. 

DÜNYA                                                                                                                                                        ZAHAROVA'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya ve Türkiye arasında düzenlenmesi planlanan görüşmelerde Türkiye’den Rusya’ya yapılan tarım ürünleri sevkiyatındaki ihlallerin ele alınacağını bildirdi. 

REZA ZARRAB ABD'DE MAHKEMEYE ÇIKACAK

ABD'de tutuklanan İran ve Türkiye vatandaşı Reza Zarrab'ın bugün Türkiye saatiyle 17:00'de Manhattan'da hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

EKONOMİ                                                                                                                                               

BAKAN AÇIKLADI: MARKA PATENT BAŞVURULARINDA BİRİNCİYİZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin Avrupa genelinde yerli patent başvurularında 8'inci, marka başvurularında 1'inci, tasarım başvurularında ise 2'nci sırada yer aldığını  bildirdi.

MB BAŞKANI ÇETİNKAYA: PARA POLİTİKASINDAKİ SIKI DURUŞU KORUYACAĞIZ

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya, "Enflasyon beklentilerini, fiyatlama davranışlarını ve diğer gelişmeleri dikkate alarak para politikasındaki sıkı duruşu gerekli gördüğümüz süre boyunca koruyacağız." dedi.

YABANCI PLAKALI ARAÇ GETİRECEKLER DİKKAT

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, yabancı plakalı araçların Türkiye'ye getirilebilmesi için son 1 yılın 185 gününün yurt dışında geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Gerekli şartları sağlamayanların taşıt getirmelerine izin verilmemektedir." dedi.

BAKAN YILDIRIM: İRAN'DAN PETROL ALIP RAY VERECEĞİZ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İran'dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon avro tutarında ray verecek" dedi.

SPOR                                                                                                                                                  

OLAYLI MAÇLARA İNCELEME

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzonspor-Fenerbahçe ve Ankaragücü-Amedspor arasında oynanan karşılaşmalarda çıkan olaylara ilişkin incelemede bulunmak üzere birer müfettiş görevlendirdi.

Bu haber 1399 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()